Βυθισμένος στην κρίση

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε άθελά του ή αυτοκτόνησε; Το ερώτημα για το τι οδήγησε τον διάσημο Ιταλό ποδηλάτη Μάρκο Παντάνι μακριά από τον κόσμο αυτόν παραμένει. O εισαγγέλεας Φράνκο Μπαταλίνο δήλωσε ότι δεν θα εκπλαγεί αν ο Παντάνι αυτοκτόνησε, δεδομένου ότι ήταν ένας άνθρωπος βυθισμένος στη κρίση. Από την άλλη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ είπε ότι είναι γνωστό πως ο ποδηλάτης ήταν χρήστης σκληρών ναρκωτικών. H αυτοψία στο σώμα του 34χρονου παλαιού νικητή των γύρων της Γαλλίας και της Ιταλίας έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από οίδημα στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες. H αιτία, όμως, παραμένει ασαφής. Πολλά κουτιά με ηρεμιστικά βρέθηκαν δίπλα του.

Ο Μπαταλίνο είπε ότι είναι πιθανόν να αυτοκτόνησε ο Παντάνι, μολονότι, όπως επεσήμανε, ήταν ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, με επιθυμία να ζήσει. Δεν απέκλεισε και άλλη πιθανότητα: «Το να ήταν ο θάνατός του αποτέλεσμα χρήσης ναρκωτικών, δεν θα με εξέπλησσε», είπε.

Επηρεασμένος βαθύτατα από τις κατηγορίες για χρήση απαγορευμένων, στον αθλητισμό, ουσιών, ο Παντάνι το προηγούμενο καλοκαίρι πέρασε αρκετές εβδομάδες σε κλινική ειδική για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του εθισμού στα ναρκωτικά.

«Είναι γνωστό στον κόσμο ότι ο Παντάνι τα τελευταία χρόνια είχε εθιστεί στα ναρκωτικά. Και εννοώ σε σκληρά, όπως ηρωίνη», είπε ο κ. Ρογκ, που, σημειωτέον, είναι γιατρός. Και πρόσθεσε: «Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον αθλητισμό, συχνά αποτελούν το πρώτο βήμα προς τον εθισμό στα ναρκωτικά».

Ο θάνατος του Παντάνι σόκαρε την Ιταλία και προκάλεσε έντονες εκδηλώσεις θλίψης και πένθους για έναν από τους πιο αγαπημένους αστέρες του ιταλικού αθλητισμού. Από την ημέρα του θανάτου, πριν από μία εβδομάδα, έχουν ξεσπάσει θυελλώδεις συζητήσεις για την πίεση που αντιμετώπισε ο Παντάνι από τον Τύπο και τις πολλαπλές, εις βάρος του, κατηγορίες για ντόπινγκ.

Περαιτέρω εξετάσεις για να καθορισθεί η ακριβής αιτία θανάτου του αναμένεται να γίνουν σε, περίπου, δύο εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή