ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΩΡΑ «τα λούζεται» ο Γιάννης Σγουρός. Οταν η Διεθνής Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, της οποίας είναι γενικός γραμματέας, αποφάσισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες να μετέχουν το πολύ έξι άνδρες και όχι οκτώ (τόσες είναι οι κατηγορίες), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας επικρότησε την απόφαση. Βλέπετε, τότε οι πρωταθλητές μας δεν βρίσκονταν σε καλή κατάσταση, ενώ νέοι δεν ξεπετάγονταν.

ΑΠΟ τότε, όμως, άλλαξαν άρδην τα πράγματα. Σχεδόν όλοι από τους μεγάλους ανακάμπτουν -τουλάχιστον έτσι έδειξαν στο πρωτάθλημα επιλέκτων- ενώ ξεπετάχτηκαν και δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι μικροί. O κ. Ιακώβου έχει, πλέον, εννέα αθλητές για έξι θέσεις.

ΠΟΙΟΥΣ θα βάλει; Τους παλαιότερους και εμπειρότερους, οι οποίοι, μάλιστα, επιθυμούν να ολοκληρώσουν την ένδοξη σταδιοδρομία τους μπροστά στο ελληνικό κοινό, ή τους νεαρότερους και ίσως πιο φιλόδοξους;

ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ είναι ν’ αγωνισθούν οι καλύτεροι τη δεδομένη στιγμή, χωρίς συναισθηματισμούς. Κι ευελπιστούμε ότι θα γίνουν έντιμες και με ίσους όρους για όλους προκρίσεις.

ΜΕ ΤΟχρόνο να σταματάει σε κρίσιμες στιγμές, με άκυρες προσπάθειες να «βαπτίζονται» έγκυρες (όπως οι καλόγεροι του Μεσαίωνα βάπτιζαν το κρέας «ψάρι») και με άλλα τέτοια, δεν βοηθιούνται οι ολυμπιονίκες μας… Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα γίνουν τέτοια.

ΤΕΛΙΚΑ, πιο επικίνδυνοι είναι οι χούλιγκαν των δρόμων και των κερκίδων, ή ορισμένοι εκπρόσωποι των ομάδων, των οποίων των λεξιλόγιο περιορίζεται σε 100 λέξεις, που δεν είναι σκόπιμο ν’ αραδιάσουμε εδώ; Είναι οι χούλιγκαν των γραφείων που έστειλαν το ποδόσφαιρό μας στον πάτο του βαρελιού…

Αη αποστολή του Ολυμπιακού καταφέρει να περάσει σώα και αβλαβής από το Ηράκλειο, τότε, μάλλον, θα εφαρμόσει το ίδιο σχέδιο και στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας». Και καλά θα κάνει…

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του Παναθηναϊκού φώναζαν πέρυσι στη διοίκηση γιατί δεν πήρε την ομάδα να φύγει από την κόλαση της Ριζούπολης. Προφανώς, επειδή δεν υπήρχε η διοίκηση των «πρασίνων» στο γήπεδο. Τέτοια λάθη δεν τα κάνουν στον Ολυμπιακό. Και αν μετά ενάμιση μήνα μετατραπεί η «Λεωφόρος» σε πεδίο μάχης, τότε θα πράξουν ό,τι δεν έκανε ο «αιώνιος» αντίπαλος. Ξανά, καλά θα κάνουν…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ, ότι ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, Κώστας Καρτάλης, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά, Δημήτρη Γκερλέ, ότι μετά τους Ολυμπιακούς το «Ειρήνης και Φιλίας» δεν θα μετατραπεί σε γήπεδο αποκλειστικά για αθλοπαιδιές, αλλά θα ξαναχρησιμοποιηθεί και για τον κλειστό στίβο. Αλλωστε, κυρίως για τον σκοπό αυτόν κατασκευάστηκε το 1985. Είθε. Διότι, διαφορετικά, θα πιστέψουμε ότι το ελληνικό κράτος «έχει κάτι» με τους ανθρώπους του στίβου του Πειραιά. Ας μη ξεχνάμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό για αντικατάσταση των χαμένων σταδίων (κεντρικό και βοηθητικό) του «Καραϊσκάκη».

ΕΛΛΑΣ, δεν είναι μόνο η Αθήνα. Είναι και η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη και η Χαλκίδα και… Ετσι δεν είναι, φίλοι μας της πάλης;

Ατο φετινό σύστημα της Ευρωλίγκα εφαρμοζόταν πριν απο το 2000, οι ελληνικές ομάδες θα είχαν συμπεριληφθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και θα ήταν τα φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

ΤΩΡΑ που ο ευρωπαϊκός «χάρτης» δυναμικότητας έχει αλλάξει, η πρόκριση στη φάση των «16» αποτελεί σαφώς επιτυχία, αλλά δεν «τρελαίνει» κανέναν, γιατί ο «Γολγοθάς» γίνεται, πλέον, πιο ανηφορικός για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και ίσως, ύστερα από δύο μήνες, η AEK να αποδειχτεί πιο προνομιούχος που αποκλείστηκε νωρίς. Ακραίο;

ΙΣΩΣ όχι. Γιατί στον απολογισμό κάθε περιόδου, αν μια ευρωπαϊκή πορεία ολοκληρωθεί άδοξα και έχει αποπροσανατολίσει την ομάδα από τους εγχώριους στόχους της, το ταμείο θα είναι περισσότερο… μείον.

ΚΑΤΙ παρόμοιο δεν βλέπουμε και με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων, που διασύρεται ευρωπαϊκά, αλλά η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος είναι γιατρειά; Αντιθέτως, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός «μιλάει» μόνος του όλες τις… ευρωπαϊκές γλώσσες μέχρι τον Μάρτιο κάθε χρόνου, αλλά τον Μάιο δεν χαμογελά.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ εξέφρασαν ξένοι ιστιοπλόοι για τη διοργάνωση του «Γιουρολίμπ». Μάλιστα, κάποιες αθλήτριες δεν είχαν ενημερωθεί ούτε πού θα γινόταν η καταμέτρηση των σκαφών και έψαχναν στις εγκαταστάσεις των ΙΟΠ και NOE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή