H επιχορήγηση «έφαγε» το χόκεϊ

H επιχορήγηση «έφαγε» το χόκεϊ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα οικονομικά προβλήματα, που μαστίζουν όλες τις ομοσπονδίες, λόγω της μη καταβολής των επιχορηγήσεων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ήταν η βασική αιτία της απόσυρσης της γυναικείας ομάδας χόκεϊ επί χόρτου από τη διεκδίκηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετώπιζε τη Ρωσία σε αγώνες που θα διεξάγονταν στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα για να ταξιδέψουν οι αθλήτριες στο εξωτερικό. Τώρα, η Ρωσία και άλλες εννέα χώρες θα διεκδικήσουν πέντε θέσεις.

«Δεν είχαμε χρήματα, λόγω της καθυστερημένης συνδρομής της Πολιτείας. Στείλαμε την ανδρική ομάδα με δανεικά, δεν γινόταν να πάει και η γυναικεία. Χρωστάμε σε όλο τον κόσμο. Ακόμα περιμένουμε τις επιχορηγήσεις. Οταν ζητήσαμε έκτακτη για τα κορίτσια, μας είπαν να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα από τον τακτικό προϋπολογισμό, τον οποίο, όμως, δεν έχουμε εισπράξει», λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Τσόγκας.

Η ανδρική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. H ελληνική ομοσπονδία, όμως, προσέφυγε στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, ζητώντας το «εισιτήριο» ως διοργανώτρια χώρα. «Στο ταμείο της ομοσπονδίας έχουμε 15.000 ευρώ από την EOE και αυτά θα χρησιμοποιήσουμε για την προσφυγή στο δικαστήριο», δήλωσε ο κ. Τσόγκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή