Ζητείται υπέρβαση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απουσία ελληνικής ομάδας από το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης ήταν η πρώτη, «σκληρή» διαπίστωση για τη θέση που έχει το ελληνικό μπάσκετ στον νέο, ευρωπαϊκό χάρτη δυναμικότητας, όπως έχει διαμορφωθεί τα τρία τελευταία χρόνια από τη σύσταση της Ευρωλίγκας.

Ο δρόμος προς το φετινό φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ είναι ακόμα πιο δύσβατος από τον περυσινό και ανηφορικότερος, συγκριτικά με την υπερπροσπάθεια που έκαναν και οι τρεις ομάδες για να προκριθούν τελικά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» ομάδων (3/3-8/4).

H κλήρωση των τεσσάρων ομίλων έφερε τον Παναθηναϊκό στη δυσμενέστερη θέση, καθώς θα αντιμετωπίσει τρεις ομάδες (Μπαρτσελόνα, Μπενετόν και Σιένα) που έδωσαν το «παρών» στο περυσινό φάιναλ φορ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κι αυτός τις λιγότερες πιθανότητες να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε πέρυσι. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Τσιμπόνα και την Ταουγκρές, οι «ερυθρόλευκοι», όπως και οι «πράσινοι» θα πρέπει να κάνουν κάτι περισσότερο και από την αγωνιστική… υπέρβαση για να εκπροσωπήσουν το ελληνικό μπάσκετ στο φάιναλ φορ. Δυστυχώς, το σύστημα των ομίλων που εφαρμόζεται εφέτος στην Ευρωλίγκα δεν ευνοεί τις ελληνικές ομάδες που βρίσκονται στη θέση του αουτσάιντερ. Γιατί στη διαδικασία των πλέι οφ που ίσχυαν παλιότερα, οι πιθανότητες έκπληξης ήταν πολύ περισσότερες από τα ισχύοντα κριτήρια πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν χάνουν, φυσικά, την αυτοπεποίθησή τους και αν υποτιμηθούν από τους Ευρωπαίους εταίρους τους, είναι ικανοί να «αρπάξουν» το ένα και μοναδικό εισιτήριο που θα πάρει ο πρώτος κάθε ομίλου για την πρόκριση.

Στον E΄ όμιλο συμμετέχουν Εφές, Σκίπερ, Ολίμπια, Ορτέζ και στον ΣΤ΄ Μακάμπι, Βαλένθια, Ούλκερ, Ζαλγκίρις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή