Πρώτα εμπόδια από Netmed

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα σύννεφα φάνηκαν με την έναρξη της διαδικασίας του οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ AEK για λογαριασμό της ομάδας επενδυτών που έχει σχηματίσει ο Ντέμης Νικολαΐδης. H Netmed δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει με χαμηλό αντίτιμο το 15% των μετοχών. Οι Ολλανδοί θεωρούν πως μετοχοποιώντας το δάνειό τους θα αυξήσουν στο διπλάσιο το ποσοστό τους και θα το πουλήσουν σε καλή τιμή, ώστε να περιορίσουν τη ζημία τους.

Αυτό το σχέδιο έρχεται σε αντίθεση με αυτά που έχει στο μυαλό της η πλευρά Νικολαΐδη, οι επενδυτές της οποίας θέλουν να πάρουν άμεσα το 72% (Enic, Στάθη, Netmed), να κρατήσουν το 51% και να σπάσουν το υπόλοιπο σε κομμάτια, τα οποία πουλώντας τα θα συγκεντρώσουν μετρητά. Δεν αποκλείεται, πάντως, στελέχη της εταιρείας να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις.

Δηλώσεις για το θέμα της ανάληψης του μάνατζμεντ από τον Ντέμη Νικολαΐδη έκανε ο Ακης Ζήκος, μιλώντας στον Extra Σπορ της Θεσσαλονίκης. «Δεν ξέρω αν ο Ντέμης θα αντέξει το οικονομικό μέρος τέτοιας συμφωνίας, αλλά διαθέτει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία για να αναλάβει την ομάδα. H AEK πλέον έχει φτάσει στον πάτο. Πρέπει να βρεθεί μια αξιόπιστη οικονομική λύση, κάποιος οικονομικός παράγοντας για να την αναλάβει. Αυτή θα είναι η μόνη σωτηρία για την ομάδα και όποιος το κάνει θα μπει στο πάνθεον των ιστορικών προέδρων της AEK. Οποιος αναλάβει τώρα την AEK, θα λατρευτεί από τους φίλους της», τόνισε χαρακτηριστικά ο μέσος της Μονακό.

Στα αγωνιστικά, ο Ντουμιτρέσκου θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην τακτική της ομάδας. Με ερωτηματικό παραμένει η χρησιμοποίηση του Τσιάρτα στο ματς με τον Αρη, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός τον χρησιμοποίησε με τους βασικούς, αλλά και με τους αναπληρωματικούς. Αμφίβολοι είναι οι τραυματίες Μόρας, Γεωργέας, Οκκάς. Αντίθετα, οι Μπορμπόκης, Ιβιτς τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους.

– O αναβληθείς αγώνας κυπέλλου ανάμεσα στην AEK και στον Ηρακλή, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας, ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου, στα Λιόσια (19.00).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή