«Φρούριο» το κέντρο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΕΡ. Οταν ο Αμπέ Ντεσάν, ο καλόγηρος – θρύλος της Βουργουνδίας, δημιούργησε στις αρχές του περασμένου αιώνα ένα σύλλογο με πολλαπλές δραστηριότητες για τα παιδιά της περιοχής, δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι το πιο ζωντανό κομμάτι αυτής της ιστορίας θα αποδεικνυόταν το ποδόσφαιρο, σπορ ελάχιστα γνωστό εκείνη την εποχή. Σχεδόν εκατό χρόνια μετά, η γραφική κωμόπολη της Οσέρ είναι ευρύτερα γνωστή όχι τόσο για το καλό άσπρο κρασί που παράγει, αλλά γιατί στα χέρια του αειθαλούς Γκι Ρου έγινε η ομάδα – σύμβολο της αναγέννησης του γαλλικού ποδοσφαίρου. Χωρίς λεφτά και φήμη, χωρίς τις πλάτες και τη λάμψη που απολαμβάνουν οι ομάδες των μεγαλουπόλεων της Γαλλίας ή του Πριγκιπάτου του Μονακό, η Οσέρ ήταν η κολυμπήθρα όπου βαπτίστηκαν μεγάλοι σταρ σαν τον Καντονά και τον Μπολί. Νονός τους ο Γκι Ρου, ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μάχιμος στο ίδιο πόστο για 43 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ την Οσέρ από το 1961 που την ανέλαβε, παρά το δέλεαρ των μυθικών συμβολαίων που κατά καιρούς του προσφέρθηκαν.

Σταρ της τωρινής ομάδας είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ, ένας 23χρονος επιθετικός με πλούσια χαρίσματα, ικανά να του χαρίσουν μία θέση δίπλα στον Τιερί Ανρί στην εθνική Γαλλίας, εκτοπίζοντας τον Τρεζεγκέ της Γιουβέντους ή τον Σαχά της Μάντσεστερ. O Γιάννης Γκούμας θα αναλάβει απόψε (9 μ.μ., Σούπερσπορτ) τον δύσκολο ρόλο να τον περιορίσει και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος να τον επισκιάσει με τη δική του λάμψη. Γεννημένοι και οι δύο την ίδια χρονιά, ο Σισέ με τον Παπαδόπουλο θα είναι τα αντικλείδια των δύο προπονητών στη μάχη της επιβίωσης. O μεν Ρου θέλει από σήμερα πολλά γκολ και σκορ ασφαλείας για να περάσει η ομάδα του στους «οκτώ» του ΟΥΕΦΑ χωρίς άγχος στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης, ο δε Σουμ ψάχνει ένα ή περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Για να το πετύχει αυτό, ο προπονητής του Παναθηναϊκού μάλλον καταλήγει το σύστημα 3-6-1, με στόχο να «φορτώσει» πολύ το κέντρο ώστε να μην αφήσει τους Γάλλους να κάνουν το αγαπημένο επιθετικό παιχνίδι τους. H δύναμη πυρός της Οσέρ είναι από τη μέση και μπρος. Εκεί θα δώσουν οι «πράσινοι» τη μάχη τους, με τη φιλοδοξία να κρατήσουν τον έλεγχο και να απειλήσουν με γρήγορες αντεπιθέσεις. Οι Κωνσταντίνου, Ολιζαντέμπε θα μείνουν στον πάγκο, εκτός κι αν ο Σουμ ρισκάρει με ένα δεύτερο επιθετικό, οπότε στο 3-5-2 θα παίξει ο Κύπριος μπροστά, μαζί με τον Παπαδόπουλο. Ρίσκο υπάρχει ήδη στην άμυνα, με τη χρησιμοποίηση του πανύψηλου Χαλκιά αντί του έμπειρου Νικοπολίδη, με προφανή στόχο τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Στο 23.000 θέσεων «Αμπέ Ντεσάν» αναμένονται απόψε περισσότεροι από 1.500 Ελληνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή