«Πυρκαγιές» στην πάλη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην ελληνική πάλη. Βασική αιτία είναι η ένταση που έχουν οι πρωταθλητές, επειδή διεκδικούν θέση στην Ολυμπιακή ομάδα. Στα πρόσφατα επεισόδια στο τουρνουά ελληνορωμαϊκής, «Ακρόπολις», με τον ξυλοδαρμό δύο διαιτητών από τον παλαιστή, Γ. Μπούκη, και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ελευθέρας, όπου εδάρη σύμβουλος της Ομοσπονδίας (κατηγορείται ο παλαιστής, Στ. Τοπαλίδης), ήλθαν να προστεθούν ένα κρούσμα ντόπινγκ και άλλο ένα θλιβερό συμβάν συμπλοκής, αυτήν τη φορά μεταξύ αθλητών της ελευθέρας.

Ντοπαρισμένος με την αναβολική ουσία στανοζολόλ (αυτή που έκανε διάσημη το 1988 ο Καναδός σπρίντερ, Μπεν Τζόνσον) βρέθηκε στο «Ακρόπολις» αθλητής, το όνομα τού οποίου δεν ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΟΦΠ. H δικαιολογία ήταν ότι πρώτα πρέπει να ελεγχθεί και το δεύτερο δείγμα των ούρων και, αν είναι θετικό και αυτό, να γνωστοποιηθεί το όνομα. Το μόνο που κατορθώσαμε να μάθουμε είναι ότι ο αθλητής δεν είναι από τα μεγάλα ονόματα. Σύμφωνα με άλλη πληροφορία, δε, στο «Ακρόπολις» είχε καταταγεί 4ος. Ποιοι ήταν οι 4οι εκεί; Οι Παπαστεργίου (55 κ.), Κολιτσόπουλος (74), Φάλιας (84) και Γ. Κουτσιούμπας (96).

Το βράδυ της Τρίτης έγινε το επεισόδιο. Κατηγορείται ο πρωταθλητής των 60 κ. ελευθέρας, Μπ. Ασλανασβίλι, ότι μαζί με φίλο του έδειραν έξω από το προπονητήριο του Αγ. Κοσμά τον επίσης πρωταθλητή της ίδιας κατηγορίας, Θ. Ιακωβίδη, με τον οποίον ήταν φίλοι από παιδιά, αλλά είχαν διαμάχη από το πρόσφατο πρωτάθλημα. Παρών ήταν ο 5ος των Ολυμπιακών Αγώνων, A. Ξανθόπουλος, που δεν έκανε το παραμικρό να βοηθήσει τον Ιακωβίδη. Αυτόπτης μάρτυρας λέει πως απλώς παρακολουθούσε. Και έτσι, όμως, άλλες απαιτήσεις έχει κάποιος από τέτοιον αθλητή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή