Δυναμικό παρών των οπαδών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΕΡ. «Πράσινο» βάφτηκε το κέντρο της Οσέρ λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Περισσότεροι από 1.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού έφτασαν κατά κύματα στην πόλη ανήμερα του παιχνιδιού, γεγονός που αιφνιδίασε τους ντόπιους, γιατί τίποτα δεν τους είχε προϊδεάσει για τέτοια μαζική προσέλευση. H Οσέρ απέχει περίπου 150 χλμ. από το Παρίσι και όλοι οι εκδρομείς από την Ελλάδα προτίμησαν να διανυκτερεύσουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για να συνδυάσουν μαζί διακοπές και ποδόσφαιρο. Ετσι, μόνον οι υπεύθυνοι της γαλλικής ομάδας ήξεραν τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων εκδρομέων λόγω των εισιτηρίων που είχαν δώσει στον Παναθηναϊκό. Οι κάτοικοι της πόλης δεν είχαν δει κινητικότητα την παραμονή του αγώνα και αιφνιδιάστηκαν όταν από το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν κατά εκατοντάδες στο κέντρο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν όλοι ντυμένοι στα πράσινα, ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και πολύ αισιόδοξοι για την έκβαση του αγώνα. Προβλήματα δεν υπήρξαν καθώς οι φίλαθλοι της Οσέρ δεν έδειξαν άγριες διαθέσεις. Ισα ίσα μπλέχτηκαν και αυτοί στις παρέες των Παναθηναϊκών και έφτασαν όλοι μαζί στο γήπεδο.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού έμενε περίπου 30 χλμ. μακριά από την Οσέρ, σε ένα μικρό χωριό ονόματι Ζιονί. Φιλοξενήθηκε σ’ ένα ξενοδοχείο που είχε γήπεδα γκολφ, σπορ που αυτή την εποχή δεν παίζεται εύκολα λόγω του κρύου, με αποτέλεσμα να είναι στις εγκαταστάσεις εντελώς μόνοι τους. Παρά τη μοναξιά οι «πράσινοι» απόλαυσαν την παραμονή τους εκεί γιατί το χωριό ήταν γραφικό και το τοπίο ειδυλλιακό. Ανήμερα του αγώνα οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν πολύ και διέψευσαν τους μετεωρολόγους που μιλούσαν για θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Ολη την ημέρα υπήρχε ένας ολόλαμπρος ανοιξιάτικος ήλιος και μόνο το βράδυ επανήλθε το κρύο. Την ώρα του αγώνα το θερμόμετρο «έπεσε» απότομα λίγο πάνω από το μηδέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή