H πρόκριση στην Αθήνα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΕΡ. Πρώτο βήμα, θετικό για τον Παναθηναϊκό, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από την Οσερ (0-0) στο «Αμπέ Ντεσάν» και την ερχόμενη Τετάρτη (21.30) θα πρέπει να σκοράρει στο γήπεδο της Λεωφόρου και να νικήσει τους Γάλλους για να προκριθεί στους «16» του ΟΥΕΦΑ. Αυτή η «στεγνή» ισοπαλία είναι, όμως, και πονηρό αποτελέσμα για τη ρεβάνς, αφού η «πράσινη» εστία θα πρέπει να μείνει ανέπαφη ή η επίθεση να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ περισσότερο από την ομάδα του Γκι Ρου. Βέβαια, ο πρώτος στόχος του ΠΑΟ στη Λεωφόρο θα είναι να σκοράρει και να αναγκάσει την Οσέρ να μην «ταμπουρωθεί», όπως έκαναν χθες οι παίκτες του Σουμ. H ελληνική ομάδα είχε «διαβάσει» καλά την Οσέρ και με σαφέστατο αμυντικό προσανατολισμό, ακόμα και όταν οι Γάλλοι έμειναν με 10 παίκτες από την αποβολή του Καπό στο 67΄ (2η κίτρινη, δεν παίζει στη ρεβάνς), πέτυχε τον σκοπό του.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός στο α΄ ημίχρονο, βλέποντας να παραμένει απαραβίαστη η εστία του Κώστα Χαλκιά, αφού οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ, αλλά αποδείχτηκαν αναποτελεσματικοί. Στο τετ α τετ του Τζιμπρέλ Σισέ με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος έστειλε την μπάλα στα πόδια του Ελληνα πορτιέρο, ο οποίος την μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια, ενώ η άμυνα των «πρασίνων» πέρασε δύσκολες στιγμές από τις συνεχόμενες επελάσεις των Καλού και Καπό.

Μπορεί ο Ιτζάκ Σουμ να είχε επιφορτίσει τον Γκούμα και τους Μορίς – Σεϊταρίδη με τη φρούρηση του Σισέ και του Καλού, αντίστοιχα, αλλά η Οσέρ πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να «σφυροκοπά» την ελληνική εστία από τα πλάγια, δίνοντας γρήγορο ρυθμό που δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι φιλοξενούμενοι. O Παπαδόπουλος έδειχνε απελπιστικά μόνος και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με τις αντεπιθέσεις να απειλήσει τους Γάλλους, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του ΠΑΟ, με αποτέλεσμα να ανακοπεί ο αρχικός ενθουσιασμός της Οσέρ.

ΟΣΕΡ: Κουλ, Ραντέ, Μεξές, Γκριφτίνγκ, Μινιό, Λασουέρ, Βιολό, Ταΐνιο, Καλού, Σισέ, Καπό.

ΠΑΟ: Χαλκιάς, Σεΐταρίδης, Μινχ, Χένρικσεν, Γκούμας, Μόρις, Μπασινάς, Ζουτάουτας, Σαπάνης (63΄ Κωνσταντινίδης), Μικάελσεν (84΄ Επαλέ), Παπαδόπουλος (61΄ Κωνσταντίνου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή