Μεγαλύτερη η μαύρη τρύπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ το οποίο αναφέρεται ως ενεργητικό στον ισολογισμό της ΠΑΕ AEK, αλλά χωρίς να υπάρχουν παραστατικά, δημιουργεί αναταραχή στις τάξεις της ομάδας.

Την καταγγελία έκανε, χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο β΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πέτρος Λάλος, ο οποίος υποστήριξε ότι τα εν λόγω χρήματα και τα παραστατικά που τα συνοδεύουν έχουν εξαφανισθεί από το ταμείο της ομάδας. Ωστόσο, δεν θέλησε να κατονομάσει σε ποιες τσέπες μετόχων κατέληξαν, παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε επίμονα από τους δημοσιογράφους. Περιορίστηκε απλώς να απαντήσει ότι δεν γνωρίζει, διότι δεν του δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τη διοίκηση Βαλασσόπουλου, από την οποία ζήτησε διευκρινίσεις στέλνοντας, μάλιστα, δύο επιστολές.

Ο κ. Λάλος χαρακτήρισε άκυρο και ψευδή τον ισολογισμό, αφού, όπως ισχυρίσθηκε, δεν ψηφίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος διαπίστωσε σωρεία παρατυπιών.

Τέλος, αποκάλυψε ότι το συνολικό ύψος των οφειλών της ΠΑΕ φθάνει τα 166 εκατ. ευρώ, χωρίς, βέβαια, να έχει γίνει έλεγχος από την εφορία το έτος 2003-2004.

Στην περίπτωση που ο ισολογισμός θεωρηθεί άκυρος, τότε το (περιβόητο) άρθρο 44 καταρρίπτεται και μαζί του και η εξυγίανση της εταιρείας, με αποτέλεσμα η ομάδα να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό. Διότι τα 60 εκατ. ευρώ χρέος προς τους δύο μεγαλομετόχους (ENIC, NETMED) δεν καλύπτουν το 60% των συνολικών χρεών της ΠΑΕ.

Αγωνιστικά, τώρα, ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου ετοιμάζει αλλαγές εν όψει του σημερινού (κεκλεισμένων των θυρών) παιχνιδιού με τον Αρη, στα Λιόσια. O Ρουμάνος τεχνικός απέκλεισε τον Χιώτη (κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Λυμπερόπουλος). Επίσης, αποκλείστηκε και ο Βασίλης Μπορμπόκης που κρίθηκε ανέτοιμος, αλλά και οι τραυματίες Μόρας και Γεωργέας. Επανέρχεται όμως ο Ιλια Ιβιτς ο οποίος δεν είχε παίξει μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 26 Οκτωβρίου, αφού είχε υποβληθεί σε επέμβαση στη μέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή