Καθε Μερα Κυριακη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Παναθηναϊκός πέτυχε, την Πέμπτη, έναν από τους δύο στόχους που είχε στον πρώτο αγώνα με την Οσέρ. Κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα. Ομως, δεν κατόρθωσε να παραβιάσει την εστία της γαλλικής ομάδος.

Οσο κι αν ακούγεται περίεργο, για τον απλό φίλαθλο, οι ειδικοί έχουν επισημάνει πολλές φορές πως το 0-0 είναι ένα… πονηρό αποτέλεσμα.

Και είναι πονηρό, διότι στη ρεβάνς της Τετάρτης οι «πράσινοι» θέλουν οπωσδήποτε γκολ για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου UEFA. Και γι’ αυτό θα είναι υποχρεωμένοι να παίξουν και επιθετικά, κάτι που το είχαν… ξεχάσει στον αγώνα του «Αμπέ Ντεσάν». Γεγονός που θα τους κάνει πιο ευάλωτους στην άμυνα. Και η ομάδα του Γκι Ρου έδειξε ότι έχει επιθετικούς που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Ασχέτως αν στον πρώτο αγώνα έδειξαν ότι, με την ευκολία που δημιουργούν ευκαιρίες, με την ίδια ευκολία δεν τις αξιοποιούν.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, να καθαρίσει την «υπόθεση πρόκριση», όταν η Οσέρ έμεινε με δέκα παίκτες. Μπορεί ο Σουμ να δικαιολόγησε την απόφασή του να συνεχίσει με έναν επιθετικό -τον Κωνσταντίνου- επειδή τραυματίστηκε ο Παπαδόπουλος, όμως δεν έπεισε.

Διότι ήταν εμφανής η πρόθεση των παικτών του να ροκανίσουν τον χρόνο, με μπαλιές προς τα πίσω και χωρίς πίεση στην αντίπαλη περιοχή, που θα μπορούσε να τους αποφέρει ένα γκολ.

Ακόμα και στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν οι Γάλλοι… κοίταζαν το ρολόι, δεν τόλμησαν οι «πράσινοι» να βγούνε από το καβούκι τους.

Μπορεί αυτό το σύστημα να έχει χαρίσει πολλές ευρωπαϊκές επιτυχίες στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορεί, ακόμα και σε παιχνίδια με εξέλιξη όπως αυτό της Πέμπτης, να είναι απαράβατο.

Διότι, αν συμβεί κι έρθουν ανάποδα τα πράγματα, την Τετάρτη στη Λεωφόρο, τότε πολλοί θα αναθεματίσουν την επιλογή του Σουμ, να κρατήσει την ομάδα πίσω, όταν είχε την αριθμητική υπεροχή στον πρώτο αγώνα.

Ο Γκι Ρου, αυτή η… αλεπού του πάγκου, όταν δήλωνε έπειτα από το παιχνίδι «μπορούμε το 1-1 στην Αθήνα», δεν το έκανε για να παρηγορήσει τους παίκτες και οπαδούς του. Ούτε για να δώσει φρούδες ελπίδες για τη ρεβάνς.

Εδειξε ότι το πίστευε, όπως θα το πιστέψουν και οι ποδοσφαιριστές του όταν θα μπουν στο γήπεδο την Τετάρτη. Γι’ αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή, από τους «τριφυλλοφόρους» παίκτες και υπομονή από τους οπαδούς τους, για να πανηγυριστεί η πρόκριση στους «16».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή