Πενταετής εξυγίανση στην Ιταλία

Πενταετής εξυγίανση στην Ιταλία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας έδωσε η ιταλική κυβέρνηση. Αποφάσισε να τις βοηθήσει να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την εφορία, έτσι ώστε να εναρμονισθούν με τα κριτήρια της UEFA και να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό διάταγμα θα δοθεί στις ιταλικές ομάδες ένα χρονικό διάστημα πέντε χρόνων, για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με την εφορία.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της «Λέγκας του Βορρά», ο πρόεδρος της οποίας υποστήριξε πως «δεν τίθεται θέμα να βοηθήσουμε συλλόγους που δεν πηγαίνουν καλά οικονομικά, επειδή καταβάλλουν εξωπραγματικούς μισθούς».

Από την πλευρά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπεραμύνθηκε της απόφασης που πήρε η κυβέρνησή του, λέγοντας πως πρέπει να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να ρυθμίσει τις οφειλές του για να μη δημιουργηθούν αλυσιδωτά προβλήματα.

«Οι σύλλογοι θα χρεοκοπήσουν και η εφορία δεν θα μπορέσει να εισπράξει τίποτα. Παράλληλα, οι ομάδες δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πιστεύω ότι αυτό, ενδεχομένως να προκαλέσει επανάσταση», είπε ο πρωθυπουργός και ιδιοκτήτης της Μίλαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή