«Ανάσταση» στον «τάφο»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία σετ χρειαζόταν πριν από τον χθεσινό αγώνα της Γλυφάδας με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός για να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος στο βόλεϊ ανδρών, για πρώτη φορά μετά οκτώ χρόνια, τρία χρειάζεται και έπειτα από αυτόν. Θα επιδιώξει να τα πάρει στο τέταρτο παιχνίδι, που, πιθανότατα, θα γίνει την Κυριακή στη «Λεωφόρο».

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε αυτή τη φορά να μη «στείλει» τον αγώνα στο πέμπτο σετ, στο οποίο έχανε στους προηγούμενους και νίκησε με 3-1 (25-19, 23-25, 25-16, 29-27). Παρουσιάστηκε διαφορετικός από το πρώτο παιχνίδι της Γλυφάδας, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Επιπλέον, είχε και πνευματικά μέσα στον αγώνα τον Γκάτιν, βελτιωμένο τον Μάρκοβιτς, σπουδαίο ξανά τον Γκόμες (διακρίθηκε και στην επίθεση και στο σέρβις και στο… μπλοκ), εξαιρετικό τον Χριστοφιδέλη (ειδικά στην άμυνα) και καλύτερο, σε σχέση με εκείνη τη συνάντηση, τον Κουρνέτα. O Τσακιρόπουλος επέδειξε μέγα πάθος και ήταν πολύ καλός στο μπλοκ. Στη βελτιωμένη εικόνα του Ολυμπιακού συνέβαλε και ο λίμπερο, ο Δημητρακόπουλος.

Το πάθος και η πίστη για τη νίκη ξεχείλιζαν στον χθεσινό Ολυμπιακό. «Στη «Λεωφόρο» μπορούμε να νικήσουμε, αρκεί να δείξουμε το ίδιο πάθος, την ίδια πίστη, τον ίδιο χαρακτήρα. Αν παίζουμε έτσι, θα πάρουμε τον τίτλο, γιατί καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να μας νικήσει», είπε ο Γκόμες. H αποφασιστικότητα και η αυτοσυγκέντρωση του Ολυμπιακού φαίνονται από δύο στατιστικά στοιχεία. Είχε 35 άμυνες, έναντι 27 του ΠΑΟ και 24 λάθη, επτά λιγότερα από τον αντίπαλό του. Επιθετικά δε, δεν τα περίμενε όλα από τον Γκόμες, αφού αξιόπιστες λύσεις έδιναν και οι Γκάτιν, Χριστοφιδέλης.

Ο ΠΑΟ προσπάθησε να «μείνει» στον αγώνα κυρίως με τα σερβίς και ο Μούρεκ ήταν ξανά αποτελεσματικός (πέντε άσους και πολλά πολύ δύσκολα χτυπήματα). Επιθετικά, όμως, ούτε αυτός ούτε οι κεντρικοί (Χατζηαντωνίου, Σμαραγδής), που είχαν 9/24 επιθέσεις, βοήθησαν. Ετσι, το βάρος σήκωσαν οι Πόλακ και Κονσταντίνοφ, αλλά δεν αρκούσαν.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης, δεν θεωρεί ότι χάθηκε ευκαιρία να νικήσει η ομάδα του, μολονότι στο τέταρτο σετ προηγήθηκε με 21-17. «Ηταν ανοιχτό παιχνίδι, όπως τα προηγούμενα. Απλώς, αυτή τη φορά χάσαμε», είπε. Εξέφρασε δε, παράπονα για τη διαιτησία του κ. Ιορδανίδη.

«Αυτά που έγιναν σήμερα χάλασαν την ομορφιά των τελικών. O διαιτητής αυτός είναι ντροπή για τη διαιτησία. Εδώ ήταν… Βιετνάμ», τόνισε ο Κονσταντίνοφ, αναφερόμενος στα δυναμιτάκια που έριξαν άφρονες θεατές.

– Ντροπή. Οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν σε δύο παλαιούς παίκτες που έγραψαν ιστορία στον Ολυμπιακό, τον M. Τριανταφυλλίδη και τον αδελφό του προπονητή του ΠΑΟ, Δ. Καζάζη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή