H Νάπολι έπεσε στην ερασιτεχνική!

H Νάπολι έπεσε στην ερασιτεχνική!

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο του υποβιβασμού στην ερασιτεχνική κατηγορία Ιταλίας πήραν η Νάπολι και η Ανκόνα, ύστερα από την επικύρωση της απόφασης που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Αντόνιο Ματαρέζε, και σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής οικονομικής επιστασίας.

Στην Ελλάδα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που έχει ακριβώς τον ίδιο ρόλο με την ιταλική επιτροπή, υποβίβασε πέρυσι μόνο την Παναχαϊκή και τον Φωστήρα, ενώ έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της A΄ Εθνικής σ’ άλλες ΠΑΕ που αποδείχτηκε, σύμφωνα με τους περσινούς ισολογισμούς τους, ότι έχουν οφειλές εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίθετα, η Coavisoc, η οποία χορηγεί τα πιστοποιητικά συμμετοχής στα πρωταθλήματα της A΄, B΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας Ιταλίας, αποφάσισε ότι οι σύλλογοι της Νάπολι και της Ανκόνα δεν τηρούν τις οικονομικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Τα οικονομικά στοιχεία των δύο συλλόγων πέρασαν από… κόσκινο, καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια απόφαση είχε καταλήξει και η πρωτοβάθμια επιτροπή, που εξέτασε τις δύο υποθέσεις.

Η ιταλική ομοσπονδία αποφάσισε ακόμα τον υποβιβασμό της Κόμο και της Βιτερμπέζε στον 1ο όμιλο της Γ΄ κατηγορίας και των Βαρέζε, Παλμέζε, Ακουίλα, Μπρίντιζι, Ιζέρνια, Μέντα και Πατέρνα στον 2ο όμιλο της ίδιας κατηγορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή