Στο Κλίβελαντ ο Τσακαλίδης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ και με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας δεν τον… είδαμε ποτέ, αφού όταν θυμήθηκε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αρνήθηκε ευγενικά να τον δεχθεί. O Ιάκωβος Τσακαλίδης, όμως, δεν θα πάψει να εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αγωνιζόμενος στο NBA. O ομογενής σέντερ αποδείχθηκε ότι έλεγε αλήθεια όταν υποστήριζε προς τους ιθύνοντες της εθνικής ομάδας πως δεν είχε βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και, ως εκ τούτου, η προσήλωσή του στην προετοιμασία της ελληνικής ομάδας δεν θα ήταν η καλύτερη δυνατή.

Κύλησαν δύο μήνες διαπραγματεύσεων και ο Τσακαλίδης, που είχε δεχθεί κρούση και από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα φορέσει τελικά τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζιμ Πάξον. Σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας που έχει θεσπίσει το NBA, οι Μέμφις Γκριζλς, στους οποίους αγωνίστηκε πέρυσι ο «Τζέικ», είχαν προθεσμία 15 ημερών προκειμένου να καταθέσουν ισόποση προσφορά στον παίκτη μ’ αυτήν των Καβαλίερς και να τον διατηρήσουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Το Μέμφις άφησε ελεύθερο τον Τσακαλίδη, ο οποίος θα είναι πλέον συμπαίκτης του Λε Μπρον Τζέιμς (έπαιξε με την Εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς Αγώνες) και του Τζεφ Μακίνις, που έχει θητεύσει για τέσσερις μήνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Πανιωνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή