ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Σάλος στην Αρση της Τουρκίας

Σοβαρές αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση από τον προπονητή της ομάδας έκαναν οι πρωταθλήτριες Τουρκίας της άρσης βαρών. Οι Σιμπέλ Σιμσέκ (69 κ.), η Αϊλίν Ντασντελέν (4η στα 58 κ.) και η Σούλε Σαχμπάζ (θετική σε ουσίες), οι οποίες συμμετείχαν στην ολυμπιακή ομάδα της χώρας, κατέθεσαν επίσημη καταγγελία κατά του Μεχμέτ Ουστουντάγκ στις αθλητικές αρχές. H Αϊλίν Ντασντελέν δήλωσε ότι υπήρξε αντικείμενο σεξουαλικών επιθέσεων εκ μέρους του προπονητή της, ο οποίος «χτυπούσε» αρκετές αθλήτριες και επιβεβαίωσε ότι μια άλλη αρσιβαρίστρια, η Εσμα Καν, αυτοκτόνησε το 1999 επειδή είχε γίνει αρκετές φορές αντικείμενο ξυλοδαρμού. O προπονητής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι έχει πέσει θύμα «συνωμοσίας». Από την άλλη πλευρά, η χρυσή ολυμπιονίκης της Αθήνας Νουρτσάν Ταϊλάν (48 κ.) υπερασπίστηκε τον Ουστουντάγκ και κατηγόρησε τις συναθλήτριές της ότι είναι ομοφυλόφιλες. O πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας άρσης βαρών Κενάν Νουχούτ χαρακτήρισε τις καταγγελίες «πολύ σοβαρές κατηγορίες» και τόνισε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ

Παραμένει ο Φογκτς

Μπορεί το σύνολο των εφημερίδων στη Σκωτία να ζητάει την άμεση απομάκρυνση του Γερμανού προπονητή Μπέρτι Φογκτς από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Σκωτίας, ωστόσο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει άλλη γνώμη. Φέρεται αποφασισμένη να στηρίξει μέχρι τέλους τον Φογκτς, καθώς τον θεωρεί τον πλέον κατάλληλο για να πορευθεί η εθνική Σκωτίας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ετσι, το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ανακοίνωσε χθες την παραμονή του έμπειρου προπονητή και την πρόθεσή της να τηρήσει το συμβόλαιο συνεργασίας που έχει υπογράψει μαζί του. Δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την παραμονή του κ. Φογκτς μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αντι Μίτσελ.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Πρόκριση Ζιντιρίδη

Με θετικό τρόπο ξεκίνησε τις προσπάθειές του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, νεανίδων (κάτω των 20 ετών) ο Ταριέλ Ζιντιρίδης. O νεαρός τζουντόκα των 66 κ., νίκησε με «ιπόν» τον Ισπανό Ααρόν Μπλάνκο Ροντρίγκεθ (σε 2:31) και πέρασε στον β΄ γύρο. Αντίθετα, ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος (60 κ.) ηττήθη με «ιπόν» από τον Λευκορώσο Αλιακσάντρ Τσίμοστσικ και αποκλείστηκε. Σήμερα θα αγωνιστούν οι Γιάννης Αζωίδης (73), ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Κύπριο Βασίλη Κβασιλάβα, στα 81 κ. ο Κυριάκος Ιωσηφίδης θα βρει στο δρόμο του (σ.σ. στον β΄ γύρο) τον νικητή της συνάντησης Αλεξάντερ Μπάνικοφ (Γερμανία) – Αλιακσάντρ Κατλούσκι (Λευκορωσία) ενώ στα 63 κ. νεανίδων, η Ραίσα Καγκελίδου θα παίξει στο β΄ γύρο με τη Γαλλίδα Αναΐς Λοπίς.

ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ XOPTOY – ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Αποχωρεί ο Ναντίμ

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα χόκεϊ επί χόρτου του Πακιστάν ανακοίνωσε χθες ο Μοχάμαντ Ναντίμ, μετά την «απογοητευτική» πέμπτη θέση που κατέκτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. «Εχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την Εθνική, μετά την πέμπτη θέση που κατέκτησε η ομάδα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία δεν ήταν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα», τόνισε ο 28χρονος πρώην -πλέον- αρχηγός της ομάδας. Το Πακιστάν, το οποίο έχει κατακτήσει τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, δεν κατάφερε να προκριθεί στους «4» των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τις ήττες στον πρώτο γύρο από τη Γερμανία και την Ισπανία. O Ναντίμ έχει 285 συμμετοχές στην Εθνική της χώρας του.

«Ρireas Classic week 2004»

Αγώνες για… ρομαντικούς

Σε ρυθμούς… άλλων εποχών θα ζήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κέας σήμερα και αύριο, χάρη στους κλασικούς αγώνες αυτοκινήτων και σκαφών «Pireas Classic week 2004». To σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες αυτοκινήτων εποχής, με τη συμμετοχή των 45 αυτοκινήτων της ΦΙΛΠΑ από το 1922 έως το 1960 και διαγωνισμό τοπικού πιάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή