H μεγάλη ευκαιρία των δύο «αιωνίων»

H μεγάλη ευκαιρία των δύο «αιωνίων»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ιστορικές ομάδες με τον δικό τους μύθο, αλλά και τη δική τους μοναδική φυσιογνωμία αντιμετωπίζουν αυτήν την εβδομάδα, για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League, οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου. O νταμπλούχος Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Τετάρτη το βράδυ στο «Φίλιπς Στάντιον» την ολλανδική Αϊντχόβεν και ο Ολυμπιακός την Τρίτη στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του νέου σταδίου «Καραϊσκάκη» την αγγλική Λίβερπουλ. H αντίπαλος των «πρασίνων» με τον Γκους Χίντινγκ ονειρεύεται πλέον την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης, με απώτερο στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Εστω και μεσομακροπρόθεσμα! H PSV είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που υιοθέτησε πρώτη το επιχειρηματικό μοντέλο -εις βάρος του καθαρά αθλητικού- και βασίστηκε στην τεχνογνωσία και πολλές φορές το management του πολυεθνικού κολοσσού της Ρhilips.

Από την άλλη η Λίβερπουλ αποτελεί «ζωντανό κομμάτι» της ιστορίας του ποδοσφαίρου, που ζει στη σκιά των επιτυχιών του παρελθόντος και προσπαθεί -με ραγδαίους όμως ρυθμούς και εκπληκτικά επιχειρηματικά πλάνα- όχι μόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά και να προχωρήσει στο μέλλον.

Η προϊστορία στις αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής αποτελούν απλώς ένα στατιστικό στοιχείο για τους φιλάθλους. Τόσο η Αϊντχόβεν όσο και η Λίβερπουλ έχουν αντιμετωπίσει αρκετές φορές στο παρελθόν των ευρωπαϊκών οργανώσεων ελληνικές ομάδες. Περιέργως, στο παρελθόν η Αϊντχόφεν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ελληνικές ομάδες τέσσερις φορές, αλλά ποτέ με τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι, στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η ολλανδική ομάδα είχε νικήσει δύο φορές την AEK, με 1-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και 2-0 στην Ολλανδία. Ομως, αυτά τα δυο παιχνίδια έχουν τη δική τους σημασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή