Δύο αποτελέσματα πρόκρισης

Δύο αποτελέσματα πρόκρισης

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ. H ισοπαλία θα είναι βήμα και η νίκη άλμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δοκιμάζεται απόψε στο «Philips Stadion» κόντρα στην ανανεωμένη, φορμαρισμένη και πολύ επικίνδυνη Αϊντχόφεν του Γκους Χίντινγκ. Οι πρωταθλητές θα επιδιώξουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και να βρεθούν σε σχέση ισχύος στον όμιλο έναντι των Ολλανδών και της Ρόζενμποργκ, αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η Αρσεναλ θα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και θα πάρει πρόκριση χωρίς άγχος και περιπέτειες. H PSV είναι θεωρητικά η πιο μεγάλη απειλή για τη δεύτερη θέση και τα παιχνίδια μαζί της θα κρίνουν πάρα πολλά.

Εχει δρόμο

«Αν χάσουμε, δεν χάνουμε τις ελπίδες μας. Αν νικήσουμε, δεν σημαίνει και ότι περάσαμε. Εχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι την πρόκριση», είναι η άποψη του Ιτζάκ Σουμ, ο οποίος θέλει βέβαια τη νίκη, αλλά δεν θα είναι καθόλου δυσαρεστημένος από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα: «Εμείς θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. H Αϊντχόφεν είναι δύσκολη ομάδα, πρώτη στο πρωτάθλημα Ολλανδίας, με επιθετικές αρετές. H νίκη θα είναι σπουδαίο αποτέλεσμα, καλή θα είναι όμως και η ισοπαλία». O Ισραηλινός τεχνικός δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση του Ανρί ότι ο Παναθηναϊκός ήταν για… οκτώ γκολ στο παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ. Την απάντηση έδωσε ο Κώστας Χαλκιάς: «Αυτές δεν είναι δηλώσεις που ταιριάζουν σε παίκτες μεγάλης αξίας. Είναι κουβέντες που λέγονται σε άλλους χώρους, όχι στα σοβαρά. Αν είναι έτσι, μπορώ και εγώ να πω ότι βλέποντας τα στιγμιότυπα του αγώνα, δεν άξιζε να νικήσει η Αρσεναλ την Αϊντχόφεν. Επρεπε το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο».

Επειδή η δύναμη των Ολλανδών είναι στα πλάγια, ο Σουμ σκέφτεται να τονώσει περισσότερο τη δεξιά πτέρυγα της ομάδας του με τον Μίτου και να κρατήσει τον Κωνσταντίνου στον πάγκο, για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης ο Παπαδόπουλος, με τον Γκονζάλες να κινείται σε ρόλο κρυφού φορ. Στη χθεσινή προπόνηση, δοκίμασε και τον Σαπάνη αριστερά με τον Σκάτσελ να πηγαίνει στα δεξιά, δύσκολα όμως θα πάρει τέτοιο ρίσκο. Αν επιλέξει τελικά να μην αλλάξει την ενδεκάδα που έχει βρει ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια, ο Κύπριος επιθετικός θα παίξει σέντερ φορ και ο Παπαδόπουλος θα κινείται προς τη δεξιά πλευρά, για να βοηθάει και να συνδυάζεται με τον Βύντρα. O Μόρις ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά απ’ όσα φάνηκαν στη χθεσινή προπόνηση, μάλλον ο Γκούμας θα παίξει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Κυριάκο, ενώ την αριστερή πτέρυγα θα καλύψουν οι Μινχ και Σκάτσελ. Στο κέντρο, οι Μπασινάς, Αντριτς θα είναι τα αμυντικά χαφ και ο Γκονζάλες θα έχει ελεύθερο ρόλο. Περίπτωση να γυρίσει ο Παναθηναϊκός στο 3-5-2 δεν υπάρχει, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του αγώνα. O Σουμ έχει να διαλέξει ανάμεσα στο 4-4-2 και το 4-5-1.

Το «Philips Stadion» θα είναι σήμερα σχεδόν γεμάτο, με πολύ έντονο το ελληνικό χρώμα στις εξέδρες του. Τα 1.600 εισιτήρια που δικαιούται ο Παναθηναϊκός έχουν γίνει ανάρπαστα και αποδείχθηκαν πολύ λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες του. Πέρα από τους εκδρομείς που ήλθαν από την Ελλάδα, έφθασαν στο Αϊντχόφεν πολλοί ομογενείς και φοιτητές από τις γύρω χώρες, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο. Είχαν την ελπίδα ότι θα βρουν εδώ αλλά αυτό αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση και η πίεση έγινε πολύ έντονη τις τελευταίες ώρες για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, η οποία δήλωσε αδυναμία να καλύψει τόσο μεγάλη ζήτηση και έκανε προσπάθεια να εξασφαλίσει τουλάχιστον άλλα 500 εισιτήρια από την Αϊντχόφεν. «Και χίλια παραπάνω να είχαμε, δεν θα έμενε ούτε ένα», τόνισε ο Γιάννης Ζαβραδινός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή