Θέαμα αλλά και μηνύματα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέαμα που θα ζήλευαν πολλοί πρόσφεραν χθες οι τελικοί του ποδοσφαιρικού τουρνουά 5X5 (τυφλοί) των Παραολυμπιακών. Και οι θεατές έφυγαν γοητευμένοι, μολονότι η ελληνική ομάδα δεν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Προσπάθησε, έχασε ευκαιρίες, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα των Ισπανών, που επεβλήθησαν 2-0 στον μικρό τελικό. O προπονητής Δημ. Στεφανίδης μίλησε για δύο λάθη, που επέτρεψαν στον «αριστεροπόδαρο» Ροσάδο να σκοράρει στο 5΄ και στο 39΄ (ο αγώνας διαρκεί 50΄). Επεσήμανε, επίσης, ότι η ομάδα έκανε προπόνηση σε σωστό γήπεδο μόνο 26 ημέρες. Πριν γυμναζόταν σε ακατάλληλες συνθήκες, που προκάλεσαν τραυματισμούς. «O στόχος μας επετεύχθη. Αλλά όταν έχεις την ευκαιρία για μετάλλιο, δεν λες όχι. Ομως, η Ισπανία ήταν καλύτερη σήμερα (χθες)», τόνισε. Υπογράμμισε δε, ότι η επιτυχία του ποδοσφαίρου των τυφλών είναι ότι έδειξε στον κόσμο πως οι τυφλοί μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό, είπε πως η ομάδα θα πάει στην περιοχή που πενθεί και θα δώσει παιχνίδι επίδειξης.

«Σε δεύτερη μοίρα περνάει ο αγώνας», τόνισε ο αρχηγός Χαρ. Τοκατλίδης, που απηύθυνε συλλυπητήρια σε όσους πενθούν. Για το παιχνίδι δήλωσε: «Παίξαμε όσο μπορούσαμε. Οι Ισπανοί εμφανίσθηκαν μεταμορφωμένοι σε σχέση με τον αγώνα στην α΄ φάση και νίκησαν δίκαια. Στο τουρνουά δώσαμε ό,τι είχαμε, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε μετάλλιο». Τέλος, αναφέρθηκε στην προσέλευση των φιλάθλων: «H ελληνική κοινωνία, με την παρουσία του κόσμου στους Παραολυμπιακούς, έκανε ένα βήμα μπροστά».

Επαιξαν οι Κατσάμπαλης, Ζαχαρός, Τοκατλίδης, Χατζηαποστολίδης, Δ. Αμπατζής (Τριανταφύλλου, Παπανικολάου, Ασλάνογλου).

Συναρπαστικός, παρότι δεν είχε γκολ, ήταν ο τελικός. H Βραζιλία, σαφώς ανώτερη της Αργεντινής, έχασε πολλές ευκαιρίες και στο τέλος παρ’ ολίγον να ηττηθεί. O αγώνας έφθασε στα πέναλτι, όπου η Βραζιλία νίκησε στο έκτο χτύπημα με 3-2. H Γαλλία κατετάγη 5η, νικώντας 3-1 τη N. Κορέα.

Ο Καναδάς νίκησε στον τελικό του μπάσκετ ανδρών την Αυστραλία 70-53. Στον μικρό τελικό η M. Βρετανία επεβλήθη 82-66 της Ολλανδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή