Πισω απο τις Καμερες

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεγάλη εμπειρία

Μάθημα και εμπειρία ζωής ήταν για τους μαθητές η παρακολούθηση των Παραολυμπιακών Αγώνων. Οσοι δεν την αντιμετώπισαν σαν ευκαιρία αποφυγής των μαθημάτων, ωφελήθηκαν πολλαπλώς. Αυτή την εμπειρία θα τη θυμούνται και θα τη διηγούνται σε όλη τους τη ζωή. Επιπλέον, η παρουσία των παιδιών, ειδικά τα πρωινά των καθημερινών, έδωσε την ευκαιρία να μην αγωνιστούν οι αθλητές μερικών αθλημάτων ενώπιον κενών εξεδρών.

Κόσμος πολύς

Εντυπωσιασμένοι ήταν οι Ελληνες αθλητές της κολύμβησης και του στίβου με την παρουσία των φιλάθλων στους Παραολυμπιακούς. Αρκετοί, μάλιστα, μας είπαν ότι έπαθαν «σοκ», τα «έχασαν» και αγχώθηκαν. Ολοι, πάντως, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός.

Καταγγελία

Είναι τυφλός άλλα… βλέπει. Αρκετές από τις ομάδες, που πήραν μέρος στο ποδοσφαιρικό τουρνουά 5X5 (τυφλοί) των Παραολυμπιακών, κατήγγειλαν ότι ένας Γάλλος παίκτης βλέπει και πως, κατά την διάρκεια των αγώνων, ανασήκωνε, με κινήσεις της μύτης, την καλύπτρα των ματιών κι έβλεπε την μπάλα και τον χώρο γύρω του….

Και μόνιτορ

Να μην γκρινιάζουμε συνέχεια… Ενώ στο «Ριαθόρ», οι Ισπανοί μας έβαλαν στην… άκρη του Θεού για να καλύψουμε δημοσιογραφικά -και χωρίς τη βοήθεια μόνιτορ- τον αγώνα Ντεπορτίβο – Ολυμπιακός, οι ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων» μας πρόσεξαν χθες και με το παραπάνω. Οι δημοσιογραφικές θέσεις στο υπερσύγχρονο Καραϊσκάκη είχαν εξαιρετική θέα προς τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και μόνιτορ είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν, προκειμένου να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Πάντα τέτοια…

Αρχισε η είσπραξη

Πολύ δουλειά, από νωρίς, είχε πέσει στην ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μπουτίκ του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην εμπορική στοά του γηπέδου Καραϊσκάκη. Από τις 2.30 το απομεσήμερο έσπευσαν εκεί οι πρώτοι φίλοι της ομάδας, οι οποίοι συνδύασαν τις αγορές με ένα καφεδάκι. Την παράσταση έκλεψαν τα συλλεκτικά μπλουζάκια μου που κυκλοφόρησαν για το χθεσινοβραδινό παιχνίδι Λίβερπουλ – Ολυμπιακού, καθώς και τα αντίστοιχα λαβαράκια. Επιτελους, αυτά που ζηλεύαμε στη δυτική Ευρώπη τα απολαμβάνουμε και στη χώρα μας…

Στέγη για Εθνικό

Στο γήπεδο της Προοδευτικής θα βρει φέτος στέγη η ιστορική ομάδα του Εθνικού. Αλλά όταν ανέβει στην B’ Εθνική, το γήπεδο Καραϊσκάκη θα ανεβάζει… παράσταση κάθε Σαββατοκύριακο, καθώς εκτός από τους αγώνες του Ολυμπιακού θα φιλοξενεί και εκείνους του Εθνικού. Οπως δηλαδή γινόταν τον παλιό καλό καιρό στο στάδο Καραϊσκάκη.

Αλλη νοοτροπία

Χιλιάδες χιλιόμετρα διένυσε ο Ιρανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών (+105 κ.), Χοσεΐν Ρεζαζαντέχ προκειμένου να μεταβεί στη Νίκαια για να στηρίξει ψυχολογικά τον συμπατριώτη του, Σεγέντ Μουσαβί, ο οποίος διεκδικούσε μια διάκριση στους Παραολυμπιακούς. Αντίθετα, για τους Ελληνες αρσιβαρίστες η Νίκαια έπεφτε… πολύ μακριά. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιώργος Μαρκούλας, ο οποίος βρέθηκε στο «σπίτι της άρσης βαρών» τις πρώτες ημέρες.

Θέμα… Θεού

Το θέμα με τα δημοσιογραφικά θεωρεία στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι παλιό. Χρονολογείται από την εποχή που η ομάδα αγωνιζόταν στην B΄ Εθνική. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, αλλά όπως φαίνεται δεν έχει διάθεση ν’ ασχοληθεί κανείς από τους υπευθύνους. H πολιτεία έχει εγκρίνει κονδύλι, για τοποθέτηση πέντε θεωρείων, τα οποία θα έχουν 10 θέσεις εργασίας το καθένα, όμως ακόμη ψάχνεται η ανάδοχος έταιρεία. Το πρόβλημα θ’ αναδειχθεί σε όλη του τη διάσταση την Κυριακή, αφού το ματς με τον Παναθηναϊκό θα προσελκύσει πολύ κόσμο και από την Αθήνα. Οπως και να έχει η κατάσταση, πάντως, οι εκπρόσωποι του Τύπου θα παρακαλούν το Θεό να μην βρέξει.

Ηξερε ο Τόμιτς

Την… καλύτερη συμπεριφορά επιφύλαξε ο πρώην, αλλά και νύν πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, στον Μίλαν Τόμιτς, με τον εξαναγκασμό του να αφήσει τον πάγκο των «ερυθρολεύκων» και να επιστρέψει στην θέση του παίκτη, αφού κρίθηκε ακριβός, λόγω του συμβολαίου του να συνεχίσει να κοουτσάρει την ομάδα. Οταν ο Κόκκαλης κάλεσε, πρίν απο 5 μήνες τον Τόμιτς και του εμπιστεύθηκε την ομάδα μπάσκετ, ο αρχηγός δέχτηκε και έβαλε το κεφάλι του στην «λαιμητόμο». Ας πρόσεχε, όμως και ο Μίλαν, γιατί δεν μπορεί να μην θυμόταν και να μην γνώριζε τί είχε συμβεί στην δεύτερη θητεία του Ιωαννίδη, αλλά και στην περίτπωση του Ζούρου…

Εδωσε άλλοθι

Αντί ο Ολυμπιακός να αφήσει τον Τόμιτς στην θέση του προπονητή, αφού ο σχεδιασμός της εφετινής ομάδας, έγινε απ’ εκείνον και τον Μίλαν Μίνιτς, ο Κόκκαλης τον ανάγκασε να γίνει ξανά παίκτης και να δώσει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε, νέο προπονητή -αν υπάρξει- να υποστηρίξει ότι οι μετεγραφικές επιλογές δεν ήταν δικές του. Δηλαδή, να «χαθεί» μια ακόμα περίοδος, γιατί ο πρώην πρόεδρος που έγινε και πάλι νυν, θέλει να πειραματίζεται με τον πάγκο της ομάδας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή