Φοβερή ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης

Φοβερή ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον… χάρο με τα μάτια τους είδαν οι Ισπανοί φίλαθλοι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου η Ρόμα βρέθηκε μπροστά με 2-0, προτού υποκύψει σε μια ξέφρενη αντεπίθεση της Ρεάλ, που κατέληξε στο τελικό 4-2!

Χατ τρικ πέτυχαν ο Ρόι Μακάι και ο Γουέιν Ρούνι για λογαριασμό της Μπάγερν και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε στη Μαδρίτη η Ρόμα, σημειώνοντας δύο γκολ στα πρώτα είκοσι ένα λεπτά. Αρχικά ήταν ο Ντε Ρόσι που εκμεταλλεύτηκε τελική πάσα του Τραϊανού Δέλλα και άνοιξε το σκορ (3΄) και στη συνέχεια ο Κασάνο διπλασίασε τα τέρματα των Ιταλών.

Η αντίδραση των Μαδριλένων ξεκίνησε ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Ραούλ να μειώνει σε 2-1 και το παιχνίδι ήρθε στα ίσα στο 53΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Φίγκο.

Στο 72΄ όμως οι εξέδρες του «Μπερναμπέου»… εξερράγησαν με το δεύτερο γκολ του Ραούλ και λίγο αργότερα (79΄) άρχισαν και την πλάκα στους φιλοξενούμενους, όταν ο Ρομπέρτο Κάρλος με μία από τις γνωστές του… βολίδες σημείωσε το 4-2 και έκρινε οριστικά την αναμέτρηση.

– Διπλή ανατροπή του σκορ είδαν οι φίλαθλοι στο Κίεβο, αφού η Δυναμό προηγήθηκε 1-0, βρέθηκε πίσω με 1-2 για ένα λεπτό και στη συνέχεια έφτασε στο 4-2. O Ρινκόν άνοιξε το σκορ στο 30΄, ένας Ουκρανός, ο Βορονίν, ισοφάρισε για λογαριασμό της Λεβερκούζεν στο 59΄ και ο Νοβότνι έδωσε προβάδισμα στους Γερμανούς (68΄). Στην επόμενη φάση όμως, ο Ρινκόν ξανασκοράρισε (2-2) και στο 74΄ ο Τσέρνατ, έχοντας μπει στο ματς μόλις πριν από δύο λεπτά, ανέτρεψε και πάλι την κατάσταση, για να σημειώσει και το τελικό 4-2 λίγο πριν από τη λήξη.

– «Σούπερ Μακάι» είχε η Μπάγερν χθες το βράδυ επικρατώντας με 4-0 του Αγιαξ. O Ολλανδός άσος επιβεβαίωσε την εξαιρετική του αγωνιστική κατάσταση, σημειώνοντας τρία από τα γκολ της Μπάγερν, στο 28΄ με σουτ έπειτα από μπαλιά 40 μέτρων του Χάργκριβς, στο 44΄ με κεφαλιά προς τα πίσω(!), χωρίς να βλέπει την εστία του Λόμποντ, και στο 51΄ με πέναλτι. Το βαυαρικό «πάρτι» ολοκλήρωσε ο Ζε Ρομπέρτο στο 55΄.

– Σε σχέση με τη βροχή των γκολ στα υπόλοιπα παιχνίδια, αυτό στο Τορίνο χαρακτηρίζεται πολύ «φτωχό». H Γιουβέντους τελικά επικράτησε με 1-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, χάρη σε κεφαλιά του Μάουρο Καμορανέζι στο 36΄.

– Μόλις δεκαεπτά λεπτά χρειάστηκε ο Γουέιν Ρούνι για να πετύχει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Φενέρμπαχτσε (6-2). Είχε προηγηθεί άλλο ένα γκολ από κεφαλιά του Ράιαν Γκιγκς (7΄) και με το 2-0 στην πλάτη δεν υπήρχε περίπτωση να… γυρίσει πλέον το παιχνίδι.

Ο Ρούνι όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με δεύτερο γκολ στο 28΄ σφράγισε την έκβαση του αγώνα και με τρίτο στο 54΄ (απευθείας εκτέλεση φάουλ) σημείωσε το 4-1, αφού οι Τούρκοι είχαν μειώσει προσωρινά (46΄) με τον Μάρτσιο Νόμπρε. O Τουντσάι με μακρινό σουτ «έγραψε» το 4-2. Τα… κερασάκια στην τούρτα έβαλαν ο Φαν Νίστελροϊ με προσωπική ενέργεια στο 78΄ και ο Νταβίντ Μπεγιόν στο 81΄.

– Εστω και αθόρυβα, η Λιόν πήρε αυτό που ήθελε στην Πράγα με νίκη 2-1. Βέβαια ήταν οι γηπεδούχοι που χαμογέλασαν πρώτοι, όταν στο 7΄ ο Γιουν άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά, αλλά η ισοφάριση ήρθε γρήγορα (25΄) για τους Γάλλους με ένα εντυπωσιακό διαγώνιο βολέ του Εσιέν στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα Μπλάζεκ. O Βιλτόρ ήταν αυτός που εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς για τη Λιόν με ατομική προσπάθεια στο 58΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή