Νίκη – χρυσάφι ο Ολυμπιακός

Νίκη – χρυσάφι ο Ολυμπιακός

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «πρώτη» του Ολυμπιακού σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, συνοδεύτηκε με μεγάλη νίκη επί της Λίβερπουλ. Το τελικό 1-0 φαντάζει φτωχό, αφού η φιλοξενούμενη δεν έχει να επιδείξει ούτε μία ευκαιρία σε όλο το ενενηντάλεπτο!

Μία νίκη που έβαλε τους «ερυθρόλευκους» γερά στην υπόθεση «πρόκριση». Μία νίκη που τη γιόρτασαν οι 35.000 οπαδοί του, που δεν σταμάτησαν ούτε ένα λεπτό να παροτρύνουν την ομάδα τους.

Οταν έχεις να αντιμετωπίσεις το φαβορί του ομίλου, την ομάδα που εφέτος έχει βλέψεις για πολύ ψηλά, φυσικό είναι να φυλάγεσαι. Αυτό είχε και κατά νου ο Μπάγεβιτς, ο οποίος κοουτσάρισε ιδανικά την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός μπήκε «μουδιασμένα» στο παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 5΄, όταν το σουτ του Οκκά σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ντούντεκ.

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη. Οι γηπεδούχοι, καλά οργανωμένοι στην άμυνα, περίμεναν τους φιλοξενουμένους, που προσπαθούσαν με συνεχείς αλλαγές από τη μία πλευρά στην άλλη, να βγάλουν την… καλή σέντρα. Ομως οι βοήθειες του Γεωργάτου στον Πάντο και του Καφέ στον Μαυρογενίδη απέτρεψαν δυσάρεστες καταστάσεις στην περιοχή του Νικοπολίδη.

Σ’ αυτήν την τακτική της Λίβερπουλ, ο Ολυμπιακός αντέταξε τις κάθετες μπαλιές προς τον Οκκά και τον Ζιοβάνι, χωρίς να παραμελεί τις πλαγιοκοπήσεις, πότε με τον Μαυρογενίδη και πότε με τον Γεωργάτο. Σε μία απ’ αυτές ο Μαυρογενίδης πήρε το φάουλ. H μπάλα από το αριστερό πόδι του Ριβάλντο βρήκε τον Στολτίδη, που με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ηταν το 17΄ και το «Καραϊσκάκη» έπαιρνε φωτιά.

Η Λίβερπουλ έδειχνε να τα έχει χαμένα, καθώς ο Ολυμπιακός δημιούργησε άλλες τρεις ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 25΄ κεραυνός του Ριβάλντο μόλις άουτ. Την ίδια τύχη και το πλασέ του Ζιοβάνι, στο 35΄, έπειτα από εκπληκτικό γύρισμα του Γεωργάτου και στο 41΄ κεφαλιά του Καφέ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγγλων.

Στο δεύτερο ημίχρονο για 25 λεπτά η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ομως η υπεροχή της σταματούσε εκτός περιοχής.

Οι δύο αλλαγές που έκανε ο Μπάγεβιτς έβαλαν τέλος σ’ αυτήν την υπεροχή. Οι Γεωργιάδης – Βενετίδη στις θέσεις των Ζιοβάνι – Μαυρογενίδη έδωσαν ανάσες στους «ερυθρολεύκους», που άρχισαν πάλι να δημιουργούν ευκαιρίες. Σε μία απ’ αυτές, στο 75΄, κεφαλιά του Στολτίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Λίβερπουλ, ενώ στο 86΄ ο Γεωργιάδης, μόνος απέναντι στον Ντούντεκ, πλασάρισε άουτ.

Ο διαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα, «κιτρίνισε» τους Ανατολάκη, Πάντο, ο οποίος είδε κόκκινη με δεύτερη κίτρινη, Γουόρνοκ, Μαυρογενίδη, Σούρερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (75΄ Βενετίδης), Ανατολάκης, Σούρερ, Πάντος, Στολτίδης, Καφές, Γεωργάτος (83΄ Βάλλας), Ριβάλντο, Ζιοβάνι (75΄ Γεωργιάδης), Οκκάς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ντούντεκ, Φίναν, Χίπια, Μπάρος, Ρίσε, Λουίς Γκαρσία, Αλόνσο, Χάμαν (82΄ Ντιάο), Τσόσεμι (75΄ Σισέ), Κάραχερ, Γουόρνοκ (45΄ Κίγουελ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή