ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ANOIXTO ΘΕΜΑ

Η επιστροφή Βλοντάκη

Η συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού για το πόλο της ανδρικής ομάδας είχε τελειώσει, είχαμε πιει το αναψυκτικό μας και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε, όταν ο πρόεδρος του συλλόγου Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, σε «φιλολογική» συζήτηση, που γινόταν «στα όρθια», για το πώς έφυγε πριν από τρεις περιόδους ο διεθνής φουνταριστός Αντώνης Βλοντάκης, έβγαλε την είδηση: «Αν ο Βλοντάκης θέλει του χρόνου να επιστρέψει και τα μυαλά του δεν «έχουν πάρει αέρα», θα έλθει». Παρεμπιπτόντως, ο Βλοντάκης σχεδόν από τον πρώτο καιρό που έφυγε για τον Εθνικό έχει μετανιώσει, επειδή άφησε τον Ολυμπιακό…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ

Η ποινή στη Μαχαίρα

Ποινή αποκλεισμού ενός έτους επέβαλε χθες η Κολυμβητική Ομοσπονδία στην 33χρονη κολυμβήτρια Τόνια Μαχαίρα, για άρνηση προσέλευσης σε έλεγχο ντόπινγκ στην EOE, στις 3 Αυγούστου 2004. H ποινή αρχίζει να προσμετρείται από εκείνη την ημερομηνία. Ποινή αποκλεισμού ενός μηνός επέβαλε στη Στέλλα Μπούμη για άρνηση συμμετοχής στους Βαλκανικούς Αγώνες Κολύμβησης Νεανίδων (31/7 – 1/8/2004). H ποινή ισχύει από χθες. Απόφαση για την έναρξη των πρωταθλημάτων δεν ελήφθη. H A1 ανδρών ενδέχεται ν’ αρχίσει στις 13 ή στις 16 Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν χρήματα, όπως λέει ο πρόεδρος της KOE Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Χάλκινο η Παπαδημητρίου

Με τον καλύτερο τρόπο αρχισε το παγκόσμιο κύπελλο ιππασίας «Athens CSIO-W 2004», στο Ολυμπιακό Κέντρο του Μαρκόπουλου, για τα ελληνικά χρώματα. H Στεφανία Παπαδημητρίου ιππεύοντας την «Flamme d’ Aunis» κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο, στο πρώτο αγώνισμα ταχύτητας «Κύπελλο Ποσειδών», ύψους 1.35 μ., με επίδοση 30,62. Στον αγώνα πήραν μέρος 61 ιππείς και αμαζόνες. O Αντώνης Πετρής με τον «NoPlus Ultra» πήρε την 6η θέση, κάνοντας, επίσης, άπταιστη διαδρομή και σημειώνοντας επίδοση 31,50. Νικητής αναδείχθηκε ο Ιταλός Καρλ Βεσελμπέργκερ με τον ίππο «Kalimpo» (επίδοση 30,23).

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 70 ΕΤΩΝ

Εφυγε η Σίνγκλετον

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του ύψους το 1956 (Μελβούρνη) Μίλρεντ ΜακΝτάνιελ – Σίνγκλετον πέθανε σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Το 1956 η αθλήτρια με 1.76 μ. στη δεύτερη προσπάθειά της κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. H νίκη της ΜακΝτάνιελ και η κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ της Γιολάντα Μπάλας ήταν πολύ σημαδιακή για την εποχή, αφού η Ρουμάνα αναδείχθηκε νικήτρια τις αμέσως δύο επόμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ σημείωσε ακόμη 13 νέα παγκόσμια ρεκόρ. Το όνομά της έχει μπει στο «Χολ οφ Φέιμ» της εθνικής ομάδας στίβου των ΗΠΑ, καθώς και σε αυτά της Τζόρτζια και του Λος Αντζελες.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Αποκλεισμός Μαστροδούκα

Η Αρετή Μαστροδούκα (60 κ.) αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πυγμαχίας, που διεξάγεται στην πόλη Ριτσόνε της Ιταλίας. Εχασε με 14-8 στα σημεία από την Πολωνέζα Αννα Καστρζάν. Εκτός διοργάνωσης βρίσκονται και η Αναστασία Παντέρμαλη (54 κ.), που ηττήθη από τη Ρωσίδα Εβγκένια Γκρεμπτσίκοβα με διαφορά στα σημεία στον 1ο γύρο και η Μαρία Σεμερτζόγλου (57κ.) (11-16 από τη Γερμανίδα Σόνια Ντούερ).

ΜΟΛΙΣ 19 ΕΤΩΝ

Πατέρας ο ΛεΜπρόν Τζέιμς

Πατέρας έγινε στα 19 του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, το ανερχόμενο μεγάλο αστέρι του NBA. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει ότι θα είναι ένας συνειδητοποιημένος πατέρας, αφού του αρέσει να βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά. Μάλιστα, έχει δωρίσει αρκετά χρήματα σε κέντρα νεότητας για την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ, όπως επίσης και σε σχολεία του Ακρον. «O στόχος μου είναι να γίνω καλύτερος πατέρας από αυτόν που είχα. Δεν τον γνώρισα ποτέ και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μία υπέροχη ευκαιρία που σου δίνει η ζωή», δήλωσε ο αθλητής. O πατέρας του Τζέιμς αγνοείται και οι φήμες τον θέλουν νεκρό ή στη φυλακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή