Νέα πλάνα κάνει τώρα ο Φύκας

Νέα πλάνα κάνει τώρα ο Φύκας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… βαθιά νερά ετοιμάζεται να κολυμπήσει ο παραολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Φύκας. O κολυμβητής έχει αποφασίσει ν’ αφήσει τον πρωταθλητισμό και ν’ ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις του στη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή. Αντίθετα, ο συναθλητής του Γιάννης Κωστάκης -κι οι δύο αθλητές ευχαρίστησαν την εταιρεία Vodafone για την υποστήριξή της στην προετοιμασία τους- μετά τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας ανυπομονεί πότε θα έρθει η ώρα για να φορέσει το εθνόσημο στην αντίστοιχη διοργάνωση του Πεκίνου.

«Είναι ωραίο να σταματάς όταν είσαι ακόμα στην κορυφή. Είμαι αρκετά ώριμος και θέλω με την εμπειρία μου να βοηθήσω σε οργανωτικό επίπεδο. Θα συνεχίσω να κολυμπάω αλλά θα σταματήσω τον πρωταθλητισμό. Ισως, αγωνιστώ σε κάποιο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αντιμετωπίζω κι ένα πρόβλημα τραυματισμού στα πόδια. Ενδέχεται να μεταβώ στην Αμερική για επέμβαση», τόνισε ο 24χρονος, ο οποίος ανέβηκε δύο φορές στο παραολυμπιακό βάθρο της Αθήνας, στα 50 και 100 μ. ελεύθερο.

«Διεθνείς διοργανώσεις»

«Μοναδική» χαρακτήρισε την εμπειρία του από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ο Γιάννης Κωστάκης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. ελεύθερο. Οι στόχοι του πρωταθλητή για τη νέα χρονιά είναι η συμμετοχή σε μίτινγκ στο εξωτερικό και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Τώρα που κατασκευάστηκαν όλα αυτά τα στάδια πρέπει να διεξαχθούν κι εδώ διεθνείς αγώνες. Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο είναι πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο του Σίδνεϊ. Στην Ελλάδα ο επισκέπτης – αθλητής έχει πολλές δραστηριότητες να κάνει. Μπορεί να επισκεφθεί την Ακρόπολη, να πάει σε μουσεία κ.λπ. Οταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό εγκλωβιζόμαστε στα ξενοδοχεία. H διεξαγωγή αγώνων στη χώρα μας θα μας βοηθούσε. O κόσμος αγκάλιασε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες», υπογράμμισε ο κολυμβητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή