Τα Ρίχτερ τρόμαξαν τους πιλότους

Τα Ρίχτερ τρόμαξαν τους πιλότους

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμοί και… τυφώνες απειλούν τον 17ο αγώνα της «Φόρμουλα Ενα», που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα της Σουζούκα. Λίγα 24ωρα πριν ν’ «ανάψουν» τα φώτα της διοργάνωσης, ο Εγκέλαδος «χτύπησε» τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και τα 5,7 Ρίχτερ τρόμαξαν τους πιλότους, οι οποίοι, κάνοντας χιούμορ, προσπάθησαν να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ. «Ολα δείχνουν πολύ ζωηρά εδώ στην Ιαπωνία. Ημουν σίγουρος ότι δεν είχα πιει, όμως ένιωθα σαν να είχα πιει! Είχα ξαπλώσει στο κρεβάτι μου και όλα γύρω μου άρχισαν να κουνιούνται. Είναι η πρώτη φορά που ζω κάτι τέτοιο. Το 2000, είχε γίνει και πάλι σεισμός, όμως τότε ήταν κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών κι εγώ ήμουν μέσα στην πίστα οπότε δεν κατάλαβα τίποτα. Ολα ήταν πολύ περίεργα», υπογράμμισε ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Δεν είναι μόνο τα Ρίχτερ που ταλαιπωρούν τους πιλότους και τους κατοίκους της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για καταρρακτώδεις βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ενώ για το Σάββατο (09/10), οπότε και διεξάγονται οι κατατακτήριες δοκιμές, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τυφώνας να πλήξει την περιοχή.

Ferrari… παντός καιρού

Ούτε σεισμοί ούτε τυφώνες φαίνεται να σταματάνε τους πιλότους της «Ferrari» από τη διεκδίκηση μιας, ακόμα, πρωτιάς. Μάλιστα, η Σουζούκα είναι από τις αγαπημένες πίστες του Μίκαελ Σουμάχερ. «Πρόκειται για μια πίστα όπου ανυπομονώ να αγωνιστώ. Παραμένει ανταγωνιστική για εμάς τους οδηγούς, παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει. Είχα κάποιες σημαντικές στιγμές εκεί, θετικές και αρνητικές. Μοναδικός στόχος μου είναι η νίκη και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να νικήσω εδώ», υπογράμμισε ο Γερμανός οδηγός. H υψηλότερη θέση είναι ο στόχος και του «ομόσταυλού» του Ρούμπενς Μπαρικέλο. O πρωταθλητής προέρχεται από δύο σερί νίκες σε Ιταλία και Κίνα. H Ferrari στην προσπάθειά της να πάρει άλλη μια νίκη θα έχει και την αρωγή της «Βridgestone».

Στη συγκεκριμένη πίστα, ο Μίκαελ Σουμάχερ μετράει 5 νίκες (1995, 1997, 2000, 2001, 2002), οκτώ παρουσίες στο πόντιουμ (1994 – 2ος, 1995 – 1ος, 1996 – 2ος, 1997 – 1ος, 1999 – 2ος, 2000 – 1ος, 2001 – 1ος, 2002 – 1ος) και οκτώ pole positions (1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002).

Εμπόδιο στους στόχους των «κόκκινων» θα προσπαθήσει να αποτελέσει η B. A. R/Honda, η οποία θέλει να κατακτήσει τη 2η θέση στους κατασκευαστές. Δυο αγώνες πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, η B. A. R/Honda έχει 9 βαθμούς διαφορά από τη Renault. Για την 4η θέση «τρέχουν» οι Williams/BMW και McLare/ Mercedes (5η), που έχουν 4 βαθμούς διαφορά. Την πρώτη του εμφάνιση με την «Toyota» θα κάνει ο Γιάρνο Τρούλι.Σπυρ. Σπανεα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή