ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ολυμπιακοι Αγώνες ήταν επιτυχημένοι και καλά οργανωμένοι. Οι εγκαταστάσεις έτοιμες και καλά εξοπλισμένες. Οι τελετές έναρξης και λήξης ανέδειξαν την αρχαία και τη σύγχρονη Ελλάδα με θεαματικό τρόπο. Οι Ελληνες ήταν φιλικοί και η φιλοξενία τους έξοχη. Ολα αυτά τα λέει ένας Τούρκος. O πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Αθλητικού Τύπου, Τογκάι Μπαγιατλί. Αφού, λοιπόν, δεν φείδεται επαίνων, πρέπει να μας προβληματίσουν κάποιες παρατηρήσεις του, που σχετίζονται με θέματα του Τύπου. Αναφέρει, λοιπόν, ως σημαντικότερο πρόβλημα, το ότι οι τιμές της διαμονής των δημοσιογράφων ήταν μεγαλύτερες από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση. Οι τιμές στο Χωριό του Τύπου, ήταν ανάλογες με ξενοδοχείων πολυτελείας, ενώ τα ξενοδοχεία «τριών αστέρων», που χρησιμοποιήθηκαν για τους δημοσιογράφους, απείχαν από τα διεθνή επίπεδα. Οι μετακινήσεις προς τις εγκαταστάσεις, μ’ εξαίρεση το OAKA, δεν ήταν όσο καλές απαιτείτο. Υπήρχαν λίγα μηχανήματα «φαξ» στο κυρίως κέντρο Τύπου. Αλλοι δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι επιμέρους αθλημάτων, επισήμαναν άλλα μικροπροβλήματα. Σπουδαιότερο ήταν η έλλειψη πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Μερικα από αυτά τα προβλήματα είχαμε επισημάνει πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και κάποιοι «στραβομουτσούνιασαν» και μας «κρατούσαν μούτρα». Τώρα, ας δείχνουν το «ξινισμένο» ύφος τους στους ξένους. Οσοι δε, επιθυμούν την κριτική και κάνουν αυτοκριτική, ας μελετήσουν όλες τις παρατηρήσεις και ας τις λάβουν σοβαρά υπόψη, σε όποια σπουδαία διοργάνωση αναλάβει μελλοντικά η Ελλάς.

Ατυχεισ συμπτωσεισ συμβαίνουν κάθε φορά που πηγαίνει να καταθέσει στους εισαγγελείς κάποιος από τους βασικούς μάρτυρες για τις υποθέσεις ντόπινγκ. Οταν ήταν να δώσει κατάθεση ο Χρήστος Τζέκος έπεσε το «Σινούκ», στο οποίο βρισκόταν ο δικηγόρος του προπονητή. Την Πέμπτη αναμενόταν να πάει στο δικαστήριο ο Λεωνίδας Σαμπάνης, αλλά και η δική του υπόθεση πήρε αναβολή αφού έφυγε από τη ζωή ο Βλάσης Μπονάτσος, γαμπρός του δικηγόρου του πρωταθλητή. Σα να μην έφτανε αυτό, έπεσαν και τα «F16». Να δούμε τι άλλο θα συμβεί μέχρι να διαλευκανθεί -εάν ποτέ γίνει αυτό- η υπόθεση…

Η αγωνιστικη εικόνα του Παναθηναϊκού στους αγώνες του Κυπέλλου και στην πορεία του, μέχρι τον τελικό, ήταν λίαν ενθαρρυντική για τις φετινές δυνατότητες των «πρασίνων» και σε σύγκριση με την «ψαλίδα» δυναμικότητας από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου. Ομως, στο πρωτάθλημα που άρχισε χτες, το ζητούμενο για κάθε ομάδα υψηλών βλέψεων είναι η διάρκεια και η αγωνιστική συνέπεια. O Παναθηναϊκός είναι σοβαρή ομάδα, «ψημένη» στον πρωταθλητισμό κι αν ακόμα κάνει «κοιλιά» κάποιων εβδομάδων, το ερώτημα, είναι αν οι άλλες ομάδες, καταφέρουν να την εκμεταλλευτούν βαθμολογικά. Αν, πάντως, ο τελικός του Κυπέλλου με τον Αρη, γινόταν σύντομα και όχι ύστερα από 4 μήνες (19/2), ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε κανένα, απολύτως, πρόβλημα να σηκώσει την κούπα…Γ. Β.

Το «παραγοντιλικι» είναι μια από τις μάστιγες του ελληνικού αθλητισμού. Την τελευταία 15ετία κάθε λογής και επαγγέλματος άνθρωποι (δικηγόροι, οδηγοί απορριμματοφόρων, λογιστές, αφισοκολλητές κ. α.) κατάφεραν να ενταχθούν σε διοικητικά συμβούλια ομοσπονδιών και, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό, σαν εφαλτήριο αναρριχήθηκαν στην κοινωνική πυραμίδα. Ελάχιστοι από αυτούς αγαπούσαν τον αθλητισμό. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται η πρώην πρόεδρος του ελληνικού θαλασσίου σκι, Δέσποινα Παπαδημητρίου, η οποία, κατά τη θητεία της, όταν το άθλημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, αντί να «χτυπήσει» την πόρτα κάποιου υπουργού, γινόταν η ίδια χορηγός. Ακόμα και σήμερα μαθαίνουμε ότι στηρίζει οικονομικά τους νέους αθλητές, καθώς το θαλάσσιο σκι είναι ακριβό σπορ. Πόσοι τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν, άραγε, στον ελληνικό αθλητισμό;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή