Καθε Μερα Κυριακη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι πέντε εκπρόσωποί μας, δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο UEFA, αγωνίζονται αυτήν την εβδομάδα. Οι αποστολές τους δύσκολες. Κι αν για τους τρεις του UEFA, η αποτυχία δεν θα είναι καταδικαστική, αφού ο τρόπος διεξαγωγής αυτής της φάσης δίνει τη δυνατότητα να… διορθωθεί το λάθος, για τους δύο του Τσάμπιονς Λιγκ, η κατάσταση θα γίνει απελπιστική, αν δεν υπάρξει συγκομιδή βαθμών.

Τον χορό ανοίγει ο Ολυμπιακός που αγωνίζεται μεθαύριο στο Πριγκιπάτο με τη Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι», προερχόμενοι από τη σπουδαία νίκη επί της Λίβερπουλ, ελπίζουν ότι θα κατορθώσουν επιτέλους να σπάσουν τη δυσμενή γι’ αυτούς παράδοση, που τους θέλει να μην έχουν γυρίσει στην Ελλάδα με τους τρεις βαθμούς, όσες φορές έχουν αγωνιστεί εκτός έδρας, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορούν να το πετύχουν απέναντι στην περσινή φιναλίστ του θεσμού; H απάντηση είναι πολύ δύσκολη. Μπορεί η Μονακό να μην παρουσιάζει τη δυναμικότητα που την έφερε πέρυσι στον τελικό, όμως δεν έπαψε να είναι μια πολύ καλή ομάδα. Απέναντί της ο Ολυμπιακός, που έδειξε ότι με την παρουσία του Μπάγεβιτς, έγινε πάλι… σύνολο. Αλλά είναι άγνωστο αν η απόδοσή του στα δύο πρώτα παιχνίδια θα έχει συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός, που κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Σουμ, έπαψε να είναι… Ευρωπαίος, ελπίζει πως με την έλευση του Σκάζνι θα ξαναβρεί την ευρωπαϊκή του αίγλη. Ομως η Αρσεναλ, την οποία υποδέχεται στη Λεωφόρο, δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Επομένως, ο Τσέχος προπονητής θα βασιστεί στον ίδιο κορμό. Το μόνο που μπορεί να διαφοροποιηθεί είναι η ψυχολογία.

Κι αυτή όμως θα είναι στο «κόκκινο», αφού οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως μία ήττα θα τους βγάλει κατά πολύ εκτός του στόχου της πρόκρισης. Κάτι που σίγουρα θα τους γεμίσει με άγχος. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να διαφυλάξουν πρωτίστως τα νώτα τους, κι έπειτα να προσπαθήσουν να κυνηγήσουν τη νίκη.

Κάτι ανάλογο θα πρέπει να επιδιώξει και ο Ολυμπιακός, την Τρίτη. Διότι μπορεί η νίκη να του επιτρέπει να βλέπει επόμενο γύρο, αλλά και η ισοπαλία τού αφήνει ολάνοιχτη την πόρτα της πρόκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή