Δεν μπορούσε ο ΠΑΟ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, το 2001, στο ΣΕΦ, ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε να κάνει τόσο καλή εμφάνιση κόντρα στους «πράσινους» και χθες το βράδυ στο OAKA, ο διεθνής πλέι μέικερ, οδήγησε εκ του ασφαλούς την ΤΣΣΚΑ στη δεύτερη νίκη της στην Ευρωλίγκα και ταυτόχρονα υποχρέωσε τον ΠΑΟ στην πρώτη ήττα του (85-73).

Παπαλουκά το ανάγνωσμα, λοιπόν, καθώς ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου στο α΄ ημίχρονο (35-36), αλλά δεν έκανε το ίδιο και στην επανάληψη, με αποτέλεσμα ο Ελληνας πλέι μέικερ να «απογειώσει» την ΤΣΣΚΑ που προηγήθηκε, μέχρι και με διαφορά 18 πόντων (43-61). Κι όμως, απέναντι σ’ αυτόν τον οίστρο του Παπαλουκά, ο Ομπράντοβιτς δεν βρήκε κανένα αντίδοτο από τους αρκετούς και καλούς περιφερειακούς παίκτες του.

Διά χειρός Παπαλουκά, η ΤΣΣΚΑ «συμμάζεψε» το παιχνίδι της, αξιοποίησε τους ψηλούς της και έτρεξε στον αιφνιδιασμό, όπως της δόθηκε η ευκαιρία. Σε αντίθεση με την εμφάνισή του στο παιχνίδι της Μάλαγα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και να έχει διάρκεια στην αμυντική προσπάθειά του.

Η συμπαράσταση των 12.000 φιλάθλων του, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης και των παικτών, απέδειξε ότι ο κόσμος έκανε το καθήκον του, αλλά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αντλήσουν δύναμη από την εξέδρα, ενώ παράλληλα οι Μοσχοβίτες έμειναν ανεπηρέαστοι.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το παιχνίδι ουσιαστικά από το τρίτο δεκάλεπτο, όταν δηλαδή, θα έπρεπε να αντιστρέψει τους ρόλους του αγώνα και να κερδίσει το προβάδισμα στο σκορ, αφού ήταν βέβαιο ότι η εμπειρία του Ντούσαν Ιβκοβιτς και των παικτών του, δεν θα επέτρεπαν ανατροπές στο τέταρτο δεκάλεπτο και θα διασφάλιζαν τη διαφορά των 12 πόντων που είχαν δημιουργήσει στο 30΄ (51-63).

ΠΑΟ: Καλαϊτζής 7, Λάκοβιτς 13, Μπατίστ 14, Φέρμελινγκ 3, Χατζηβρέττας 7, Μίντλεντον 6, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 6, Σκεπάνοβιτς 14, Παπανικολάου, Σάκοτα.

ΤΣΣΚΑ: Παπαλουκάς 13, Μπράουν 4, Αντερσεν 4, Ντικούδης 13, Χόλντεν 14, Πασούτιν 7, Μούρσεπ 8, Ζεβροσένκο 2, Γκρέιτντζερ 19. 

– O Ολυμπιακός νίκησε με 64-60 στο Ζάγκρεμπ την Τσιμπόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή