Λαοθάλασσα μνήμης στην 80ή επέτειο ίδρυσης της AEK

Λαοθάλασσα μνήμης στην 80ή επέτειο ίδρυσης της AEK

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο sold out βρίσκεται προ των πυλών του OAKA. Τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα AEK – Γκαλατάσαραϊ μπορεί να κυκλοφορούν σήμερα στα εκδοτήρια που βρίσκονται στο σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη» (11.00-18.00), αλλά έχουν γίνει… ανάρπαστα στη συνείδηση των φίλων της «Ενωσης». Ολοι θέλουν να βρεθούν στο στάδιο για να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων της αγαπημένης τους ομάδας και να δημιουργήσουν μιαν ατμόσφαιρα αντάξια της ιστορικής στιγμής.

Η ΠΑΕ θα βγάλει στα εκδοτήρια 60.000 εισιτήρια (τα 17,5 χιλιάδες είναι τα διαρκείας), που θα τιμώνται προς 10, 15 και 20 ευρώ. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν οι διοικούντες, λόγω του επετειακού χαρακτήρα του αγώνα, θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών. Ενα πέταλο στο κάτω διάζωμα θα παραμείνει κενό για να τοποθετηθεί ένα πανό τεραστίων διαστάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά στις εορταστικές εκδηλώσεις της AEK γίνεται και στα τουρκικά έντυπα. Το μηναίο περιοδικό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας Tam Saha έχει αποκαλυπτικό και εκτενές αφιέρωμα με τίτλο: «Γεννήθηκαν στην Πόλη, έγιναν Αθηναίοι» και υπέρτιτλο: «O γείτονας γύρισε στο σπίτι για να γιορτάσει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του. ΑΕΚ».

Το άρθρο είναι πολύ καλά και προσεκτικά γραμμένο, με πλούσια ιστορικά στοιχεία της «Ενωσης». Αναφέρεται στην ίδρυση της AEK, στους παίκτες που έγραψαν ιστορία (Μαρόπουλο, Δελαβίνια, Νεγρεπόντη), στη χρυσή εποχή Μπάρλου, στα χρέη που άφησαν οι διοικήσεις την τελευταία 10ετία και στους Ζαγοράκη, Καψή, Τσιάρτα και Λάκη, οι οποίοι πήραν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Πέρα από το φαντασμαγορικό μέρος ο Σάντος προετοιμάζει εντατικά την ομάδα για το μεθαυριανό παιχνίδι. Στη χθεσινή προπόνηση ο Πορτογάλος τεχνικός αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο στον τομέα της ανάπτυξης, καθώς και στις ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Οι παίκτες έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα. Καμπάνταης και Αμπονσά ακολούθησαν και πάλι χαλαρό πρόγραμμα. Υπολογίζεται πως θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προς το τέλος της εβδομάδας.

Ο Σάντος είναι ικανοποιημένος από τη διάθεση που δείχνουν οι παίκτες του και όπως υποστηρίζει, εάν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, το μέλλον τους ανήκει. Την ίδια άποψη ενστερνίζεται και ο Μπρούνο Αλβες, ο οποίος μιλώντας στον SuperΣΠΟΡ FM αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και στα πρώτα του βήματα με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. «Δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, ωστόσο, κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο δίνουμε το 100% από τις δυνατότητές μας. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Θα είναι δύσκολη χρονιά, έχουμε δυνατούς αντιπάλους, όπως Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Το σημαντικό προσόν της AEK είναι η ομαδικότητα. Ο,τι κάνουμε το κάνουμε μαζί και όχι προσωπικά για τον εαυτό του ο καθένας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 22χρονος στόπερ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του προπονητή του: «Σημαντικό ρόλο παίζει και ο Φερνάντο Σάντος, όπου εκτός από προπονητής είναι και δάσκαλος. Θέλει να βλέπει την ομάδα να βελτιώνεται. Είναι από τους προπονητές που και όταν κερδίζουμε, μας δείχνει τα λάθη που κάναμε στον αγώνα ώστε να βελτιωνόμαστε. Κάθε μέρα, κάθε προπόνηση είναι ένα μάθημα γι’ αυτόν».

Ο Αλβες, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται λίγους μήνες στη χώρα μας, τονίζει πως έχει προσαρμοστεί απόλυτα. «Μου λείπει η οικογένειά μου, που βρίσκεται στο Οπόρτο, αλλά κι εδώ που είμαι περνάω καλά. H Ελλάδα έχει πολλά κοινά με την Πορτογαλία. Ιδιο καιρό, αντίληψη των ανθρώπων. Σημαντικό ρόλο στην προσαρμογή μου έπαιξαν ο προπονητής μου Φερνάντο Σάντος και οι συμπαίκτες μου Σοάρες και Ασουνσάο, καθώς μιλάμε την ίδια γλώσσα, αλλά και με τα λίγα Αγγλικά που ξέρω επικοινωνώ με τους άλλους συμπαίκτες και κάνουμε πλάκα. Ηθελα να έρθω στην AEK και δεν με ανάγκασε κανείς. Είμαι ευτυχής. Είναι υπέροχα φέτος. Αγωνίστηκα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών και πήραμε την 3η θέση, πήρα μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αισθάνομαι φρέσκος, δεν ανησυχώ. Είμαι μόνο 22 ετών και κάνω καλή εξωαγωνιστική ζωή. Είναι θετικό να γεμίζεις εμπειρίες. Ολα ξεκινούν από τη θέληση του καθενός για να αφομοιωθεί στα νέα δεδομένα. Δεν πρόκειται να κάνεις κάτι αν γκρινιάζεις», κατέληξε. Εν τω μεταξύ, με ικανοποίηση δέχθηκαν στην «Ενωση» την υπαγωγή του Αρη στο άρθρο 44. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή