Πισω απο τις Καμερες

4' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φοβήθηκαν τον Ριβάλντο

«Δεν είναι τόσο σοβαρό το θέμα, για να βγάλει ανακοίνωση η διοίκηση», φέρεται να απάντησε ο Γιώργος Λούβαρης στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, όταν ο τελευταίος του ζήτησε και την επίσημη στήριξη της ΠΑΕ για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Ριβάλντο. Συμφωνούμε. Σκέφτεστε να μην ήταν αρεστά τα όσα θα έλεγε η ανακοίνωση της διοίκησης στον Βραζιλιάνο; Θα στηνόταν μπροστά στις κάμερες, πάντα με διερμηνέα τον Καστίγιο, και θα δήλωνε ότι έτσι όπως διοικεί ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Ολυμπιακός δεν θα τερματίσει ούτε στη… δέκατη θέση της βαθμολογίας!

Απόδειξη…

Εξήντα χιλιάδες εισιτήρια θα κυκλοφορήσει η AEK για τον φιλικό αγώνα του Σαββάτου με την Γκαλατάσαραϊ. Είμαστε περίεργοι για το ποια θα είναι η ανταπόκριση των οπαδών της. Διότι με τον Ολυμπιακό ήταν το πρώτο μεγάλο ντέρμπι και υπήρχε η δίψα για εκδίκηση κατά των «προδοτών». Αν δούμε όμως πάλι, όχι κατάμεστο, αλλά τουλάχιστον μισογεμάτο το Ολυμπιακό Στάδιο, σ’ αυτό το παιχνίδι, τότε θα αποδειχθεί πως οι φίλοι του «Δικεφάλου» θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά τον Ντέμη Νικολαΐδη, ώστε να ανακάμψει οικονομικά. Μόνο και μόνο από αγάπη προς αυτόν και την ομάδα τους.

Συλλυπητήρια

Δυστυχώς, ο μικρός γιος του παλιού ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Μάκη Τζάτζου δεν κατάφερε να κερδίσει την άνιση «μάχη» που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε στο μοιραίο. «Ως αρχηγός της εθνικής ομάδας συλλυπούμαι, για λογαριασμό όλων των συμπαικτών μου, τον Μάκη Τζάτζο και τους οικείους του παιδιού. H δυσάρεστη είδηση μας έχει συγκλονίσει και όλοι εμείς συμπαραστεκόμαστε ηθικά στο συνάδελφό μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε χθες ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης τόνισε: «Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια τού παιδιού, που, δυστυχώς, έχασε τη μάχη να διατηρηθεί στη ζωή. Σε τέτοιες στιγμές, τα λόγια είναι περιττά». Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2002 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε δώσει φιλικό αγώνα στην Ξάνθη με την ομώνυμη ομάδα, για την ενίσχυση του άτυχου Αναστάση.

Ψάχνεται…

Μπορεί ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο να δηλώνει παντού πως θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν κάθεται με… σταυρωμένα χέρια. Πληροφορίες αναφέρουν πως άνθρωπος που ενεργεί για λογαριασμό του νεαρού Ουρουγουανού επιθετικού χτυπάει πόρτες ομάδων του εξωτερικού ψάχνοντας καλή οικονομική προσφορά. H υπόθεση μας θυμίζει λίγο εκείνην του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Και ο διεθνής άσος ήθελε να παραμείνει στον Πειραιά, αλλά παράλληλα αναζητούσε την τύχη του σε ομάδα της Αγγλίας. Ετσι, όταν διαπραγματεύθηκε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακού, κρατούσε στα χέρια του την (εξαιρετική) πρόταση της Μπόλτον κι έτσι μπορούσε να ανεβάσει τον πήχυ των οικονομικών του απαιτήσεων. Ασχέτως αν δεν έμεινε στο λιμάνι, ο Γιαννακόπουλος δεν βγήκε ζημιωμένος. Μάλλον η ομάδα του Πειραιά έχασε

«Ζωντανή η Εθνική»

«Θεωρώ ότι η εθνική ομάδα έχει ξεπεράσει τις ατυχίες των πρώτων αγώνων με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και ξαναβρίσκει τη φόρμα της. Αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα που έδωσε στο Κίεβο εναντίον της Ουκρανίας, εμφάνιση που μας κρατάει ζωντανούς στο παιχνίδι της πρόκρισης», υποστηρίζει ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός του Αρη Γιώργος Φοιρός. Και προσθέτει: «Την Τετάρτη η εθνική μας υποδέχεται στο γήπεδο Καραϊσκάκη την ομάδα του Καζακστάν μην έχοντας περιθώρια να σκεφτεί άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Παράλληλα, η Εθνική μας θα πρέπει να παίξει και καλό ποδόσφαιρο για να ικανοποιήσει τους φιλάθλους μας, οι οποίοι μετά την επιτυχία του καλοκαιριού έχουν πολλές προσδοκίες. Το παιχνίδι εναντίον του Καζακστάν δεν θα κρίνει τίποτε σε ό,τι έχει να κάνει με τον μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Καθοριστικό είναι το επόμενο εντός έδρας ματς με τη Δανία».

«Γολγοθάς» για Ολύμπια

Δύσκολα θα «αντέξει» η Ολύμπια Λάρισας τις διπλές υποχρεώσεις της στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο είναι και νεοφώτιστη, καθώς και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Και η πιο άσχημη εξέλιξη θα είναι να «εγκαταλείψει» αναγκαστικά την ευρωπαϊκή εκπροσώπησή της, όπως συνέβη και πέρυσι με το Περιστέρι…

Αλλη οπτική γωνία

Ηταν αναμενόμενο ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, το Μαρούσι και ο Μακεδονικός να αρχίσουν καλύτερα την ευρωπαϊκή πορεία τους και πετυχαίνοντας το απόλυτο των νικών στην πρεμιέρα του ULEB Cup, έναντι των εκπροσώπων μας στην FEL. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη μία οπτική γωνία. Γιατί από την αντίθετη οπτική γωνία, φαίνεται ότι οι ξένες ομάδες στην FEL είναι ισχυρότερες απ’ αυτές που συμμετέχουν στο ULEB Cup.

Λαμπρός εορτασμός

Η διοίκηση Νικολαΐδη έχει ρίξει όλο το βάρος στον αγώνα του Σαββάτου με την Γκαλατάσαραϊ, για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση της AEK. Θέλει ν’ αναγάγει την εκδήλωση στη μεγαλύτερη γιορτή που έχει οργανώσει ποτέ η ομάδα. Ορισε χαμηλές τιμές στα εισιτήρια, τα οποία θα είναι λιγότερα συγκριτικά με αυτά που τυπώθηκαν για το ντέρμπι. O λόγος είναι ότι θα κρατήσει κενό το ένα πέταλο στο κάτω διάζωμα, στο οποίο θα τοποθετηθεί ένα πανό τεραστίων διαστάσεων. Επίσης έχουν κληθεί να τιμηθούν όλες οι προσωπικότητες (πλην του Μπάγεβιτς) που έχουν προσφέρει κατά καιρούς στην ομάδα.

Ευκαιρία να δούμε κι… έναν νέο στην Εθνική

Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοινώνει σήμερα τους «εκλεκτούς» του, για τον αγώνα της Τετάρτης με το Καζακστάν. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να καλέσει δύο – τρία νέα πρόσωπα, ώστε απ’ αυτόν τον εύκολο θεωρητικά αγώνα ν’ αρχίσει μία σταδιακή ανανέωση της εθνικής μας ομάδος. Διότι αν δεν το κάνει τώρα -κι όπως όλοι ευχόμαστε, πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου- θα πάει το καλοκαίρι του 2006, στη Γερμανία, με τους ήδη υπάρχοντες; Μήπως έκατσε να υπολογίσει ποια θα είναι, έπειτα από δύο χρόνια η ηλικία των περισσοτέρων διεθνών μας, που αγωνίζονται τώρα στην ομάδα; Διότι ναι μεν τιμά -όπως δηλώνει ο ίδιος- αυτούς που οδήγησαν την Εθνική μας στην Πορτογαλία και εκεί πέτυχαν τον μεγαλύτερο θρίαμβο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά η ζωή συνεχίζεται και δεν μπορούμε να ζούμε μόνο με τις δόξες του παρελθόντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή