ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΒλέπει «γαλάζιο» ξανά ο Κυργιάκος

Ο Οτο Ρεχάγκελ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα ονόματα των διεθνών, που αγωνίζονται σε ελληνικούς συλλόγους και θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα της Εθνικής με το Καζαχστάν που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει, μετά από καιρό, στην αποστολή ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Κυργιάκος στη θέση του τραυματία, Γιάννη Γκούμα. Στο μεταξύ, πτώση μιας θέσεως στην κατάταξη της FIFA σημείωσε η Εθνική. Μετά την ισοπαλία με το αντίστοιχο της Ουκρανίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην 17 θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Οκτώβριος είχε βρει την πρωταθλήτρια Ευρώπης στη 16η θέση.

ΝΒΑ

«Θηρίο» ο Σακίλ

Επίδειξη ισχύος έκανε ο Σακίλ O΄ Νιλ στον αγώνα των Μαιάμι Χιτς με τους Ουίζαρντς. O θηριώδης σέντερ, πέτυχε 20 πόντους και κέρδισε 9 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα στη νίκη με 103-93. Οι Μαϊάμι Χιτς έμειναν αήττητοι για 14ο αγώνα στην έδρα τους. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Σακραμέντο Κινγκς – Τορόντο Ράπτορς 108-92, Μάτζικ – Ντάλας Μάβερικς 94-84, Νιού Τζέρσεϊ – Πόρτλαντ 64-60, Νέα Υόρκη – Φιλαδέλφεια 96-88, Κλίβελαντ – Ατλάντα 93-79, Λέικερς – Νέα Ορλεάνη 106-98, Ιντιάνα – Μινεσότα 102-101, Φοίνιξ – Σικάγο 94-74, Χιούστον – Μέμφις 90-87, Σιατλ – Ντένβερ 108-98.

TEXNHTO ΤΕΡΕΥΙΟΘΕΤΕΙ H UΕFΑ

Μπάλα δίχως γρασίδι

Από την επόμενη περίοδο δεν θα χρειάζεται πλέον… γρασίδι για να παιχτεί επίσημα ποδόσφαιρο. H ΟΥΕΦΑ αποφάσισε ότι στο εξής θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων για όλες τις διοργανώσεις της σε γήπεδα με τεχνητό χλοοτάπητα, έπειτα από σειρά ερευνών, που έδειξε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα κανονικά τερέν (τραυματισμοί παικτών, συμπεριφορά της μπάλας κλπ). H απόφαση αυτή λύνει τα χέρια ομάδων που έχουν προβλήματα με τον καιρό και αναγκάζονται να αντικαθιστούν συχνά το χλοοτάπητα του γηπέδου τους. Ανοίγει ακόμη πόρτες στη βιομηχανία αθλητικών ειδών (π.χ. παπούτσια) που λογικά θα κατασκευάζονται ειδικά για να ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις του τεχνητού αγωνιστικού χώρου.

ΚΟΛΩΝΙΑ

«Οχι» σε Τσιάρτα

Δεν ενδιαφέρεται για τον Βασίλη Τσιάρτα η ομάδα της Κολωνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, «Stadt Anzeiger», η οποία αναφέρει πως τον Τσιάρτα πρότεινε στην Κολωνία ο Κώστας Κωνσταντινίδης αλλά το θέμα δεν προχώρησε. «O Τσιάρτας μάλλον εντάσσεται στην κατηγορία παικτών-σωτήρων για ομάδες, οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν τους στόχους. Και η Κολωνία δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία», αναφέρει η «Stadt Αnzeiger».

ΣΤΙΒΟΣ

Οι νέες θέσεις

Ο προπονητής της Τασούλας Κελεσίδου, Κώστας Σπανίδης, είναι ο νέος διευθυντής υψηλού αθλητισμού στην ελληνική ομοσπονδία στίβου. Στην θέση του τεχνικού συμβούλου εθνικών ομάδων πήγε ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος ενώ ο Λάμπρος Παπακώστας θα είναι σύμβουλος διεθνών και δημοσίων σχέσεων, συντονιστής του κέντρου υψηλού αθλητισμού Αθήνας και ο Αστέριος Τσιφτσόγλου της Θεσσαλονίκης. H ΕΠΥΑ αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να εξειδικεύσει τις αρμοδιότητες των τεχνικών της και θα διαμορφώσει τα πλάνα δουλειάς. Επίσης, ο ΣΕΓΑΣ έστειλε στην IAAF το έγγραφο υποψηφιότητας της χώρας μας για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή