ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναίνεση στα σπορ

ΑΡΓΗΣΑλίγο, αλλά το κατάλαβαν. Και η κυβέρνηση και οι αντιπολιτευόμενες ομοσπονδίες. Με τη διαμάχη που υπήρχε, δεν θα μπορούσε να βρεθεί λύση στα προβλήματα του αθλητισμού. H αντιπαράθεση, όχι μόνο δεν θα οδηγούσε πουθενά, αλλά θα μας πήγαινε πολλά χρόνια πίσω.

ΑΥΤΟ φάνηκε με τα όσα συνέβησαν πριν και μετά τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Φτάσαμε στο σημείο η FIFA να στείλει δύο παρατηρητές, για να εποπτεύσουν στη διαδικασία τους! Αν είναι δυνατόν, λες και ήμαστε φασιστική χώρα.

ΕΥΤΥΧΩΣ έπειτα απ’ όσα διαδραματίστηκαν, όλες οι πλευρές κατανόησαν ότι πρέπει να ακολουθηθούν συναινετικές διαδικασίες. Και θα ήταν τουλάχιστον γελοίο όταν σε θέματα πολύ σοβαρότερα, όπως Σκοπιανό, Κυπριακό, Παιδείας και τόσα άλλα εθνικά, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δείχνουν να συναινούν να συμβεί το αντίθετο στον αθλητισμό.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ συναντήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού με τους προέδρους της EOK Γιώργου Βασιλακόπουλου, της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση και του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή είχαν κοινό παρονομαστή. Να υπάρξει συνεργασία, προς όφελος των τριών δημοφιλέστερων αθλημάτων.

ΣΙΓΟΥΡΑ ο δρόμος θα έχει εμπόδια. Οι διοικήσεις των περισσότερων ομοσπονδιών προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, που εδώ και χρόνια, ελέγχει τον διοικητικό χώρο του αθλητισμού. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Ορφανός θα δέχεται συνεχώς πιέσεις από τους ανθρώπους του κόμματός του, που βρίσκονται στην αντιπολίτευση των ομοσπονδιών, να… δυσκολέψει το έργο των διοικήσεων, με μοχλό τις επιχορηγήσεις.

ΔΥΣΚΟΛΗ λοιπόν η θέση του κ. Ορφανού. Οχι γιατί είναι αναγκασμένος να υποκύψει σ’ αυτές τις πιέσεις, αλλά επειδή το ταμείο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι… μείον από τις σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΑΥΤΟ φαίνεται πως έγινε κατανοητό από τους τρεις προέδρους, έπειτα από τις προχθεσινές συναντήσεις με τον υφυπουργό. Εκτός κι αν οι δηλώσεις τους ήταν λόγια του… αέρα και σε λίγο καιρό θα έχουμε πάλι… ψευτοαπειλές του τύπου «βάζουμε λουκέτο στις ομοσπονδίες, γιατί η κυβέρνηση δεν μας δίνει λεφτά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή