Μεγάλη νίκη ο Ηρακλής επί της Νόλικο Μαασέικ

Μεγάλη νίκη ο Ηρακλής επί της Νόλικο Μαασέικ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το… δεξί συνέχισε η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή στο Τσάμπιονς Λιγκ, που πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Νόλικο Μαασέικ με 3-1 (22-25, 29-27, 25-19, 25-22), στο Βέλγιο. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχασε στη Γλυφάδα από την αυστριακή, Χοτβόλεϊς με 2-3 σετ (25-21, 25-18, 23-25, 20-25, 18-20).

«Να είσαστε συγκεντρωμένοι» είχε ζητήσει από τους παίκτες του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης, αλλά οι αθλητές μετά το 2ο σετ δεν τον άκουσαν. H ομάδα του Παναθηναϊκού μπήκε δυναμικά στον αγώνα και βρέθηκε μπροστά με 5-0 δείχνοντας ότι δύσκολα θα μπορούσε να χάσει το παιχνίδι. Οι Νίκος Σμαραγδής και Γιακούμπ Νοβότνι λειτούργησαν άψογα και μπλόκαραν κάθε προσπάθεια των αυστριακών κατακτώντας, έτσι, το πρώτο σετ. Στη συνέχεια, οι παίκτες του ΠΑΟ βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο σε άμυνα και μπλοκ και ήταν η σειρά του Ζάμπλεταλ για να κάνει δίδυμο με τον Σμαραγδή, «αιχμαλωτίζοντας» την Χοτβόλεϊς. H αρχή του 3ου σετ ήταν επανάληψη των δύο πρώτων και ο Παναθηναϊκός προηγείτο με 7-5 αλλά εκεί… χάλασε η μαγική συνταγή. H υποδοχή δεν λειτουργούσε και το σερβίς των αυστριακών έβρισκε στόχο με αποτέλεσμα να πάρουν το σετ. Τα λάθη των παικτών του Στέλιου Καζάζη συνεχίστηκαν και στο 4ο και οι αθλητές του Τζορτζ Κρετού οδήγησαν τον αγώνα στο τάι μπρέικ. O αγώνας σε αυτό το σημείο ήταν για… γερά νεύρα. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-5 αλλά κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα 9-7. Στη συνέχεια, οι ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο. Οι Αυστριακοί, όμως, μετά από πέντε χαμένα ματς μπολ πήραν το σετ και τη νίκη.

Τη δική του εκδοχή για την ήττα έδωσε ο προπονητής Στέλιος Καζάζης: «H διοργάνωση έχει ακόμα πολλά παιχνίδια. Μπορούμε να αλλάξουμε στη συνέχεια. Το ίδιο πάθαμε και στην Αλεξανδρούπολη στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Εθνικό. Χαλαρώσαμε και ο αντίπαλος έπαιξε για τρία σετ με την ίδια τεχνική, δηλαδή από τα άκρα. Δεν έχουμε τον ρυθμό που θα θέλαμε. Πιστεύω πως είχαμε την ικανότητα να κερδίσουμε με 3-1», ενώ ο Νίκος Σμαραγδής τόνισε: «Με τα χέρια μας βγάλαμε τα μάτια μας. Ξεκινήσαμε καλά, κάναμε το 2-0, αλλά στη συνέχεια δεν ξέρω τι έγινε. Ηταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας συμβεί στην πρεμιέρα μας για τη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ευκολη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, στην Ελβετία, απέναντι στην Νέιφελς με 25-20, 25-21, 25-20, για το κύπελλο «Τοπ Τιμς».

– Την πρώτη της νίκη πέτυχε χθες η ΕΑΠ που νίκησε το Ρέθυμνο, στην Κρήτη, με 3-2 σετ (25-18, 20-25, 25-17, 23-25, 15-9) για την 3η αγωνιστική της A1 βόλεϊ ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή