Τα «βρόντηξε» ο Ζάετς

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ξαφνικά, ο πανίσχυρος άνδρας της Παιανίας πήρε τις βαλίτσες του για Αγγλία μεριά. O λόγος για τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού Βέλιμιρ Ζάετς, ο οποίος αποχωρεί από τους «πράσινους» για να αναλάβει ανάλογο πόστο στην Πόρτσμουθ. Είναι μία απόφαση που ο Κροάτης δεν πήρε εν θερμώ, αλλά την επεξεργάστηκε στο μυαλό του τους τελευταίους μήνες. Πληροφορίες αναφέρουν πως από το καλοκαίρι είχε δεχθεί πρόταση από τον Αυστραλοκροάτη πρόεδρο της αγγλικής ομάδας Μίλαν Μάνταριτς να αναλάβει τεχνικός διευθυντής της Πόρτσμουθ.

Εκείνη την περίοδο δεν την έκανε αποδεκτή, καθώς δεν είχε ξεχειλίσει το ποτήρι της απογοήτευσης απ’ όλα όσα άκουγε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Θεωρούσε εαυτόν αδικημένο. Υπενθυμίζεται πως είχε αναλάβει ενεργό ρόλο στην ομάδα το καλοκαίρι του 2003, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-0 στη Ριζούπολη και την απώλεια ενός ακόμη πρωταθλήματος. Βάσει δικού του σχεδιασμού χτίστηκε ο νέος Παναθηναϊκός, που ένα χρόνο μετά τα πήρε όλα στην Ελλάδα. O Ζάετς αποφάσισε να φύγει μετά την ήττα από την Κέρκυρα. Δεν άντεξε στη νέα επίθεση, που ξεπέρασε κάθε όριο, με μηνύματα σε εκπομπές και σχόλια δημοσιογράφων.

Με αφορμή τον αγώνα του Παναθηναϊκού στην Αγγλία με την Αρσεναλ, ήρθε ξανά σε επαφή με τον Μίλαν Μάνταριτς, ο οποίος του ζήτησε και πάλι να μετακομίσει στο μεγάλο νησί. Αυτή τη φορά δέχθηκε. Μόνο που περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Και έκρινε πως έφθασε τώρα, που ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Να σημειωθεί πως η διοίκηση των «πρασίνων» ήξερε εδώ και δέκα ημέρες την απόφαση του Ζάετς. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πώς θα πορευθεί ο Παναθηναϊκός από εδώ κι έπειτα. Αν συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο διοίκησης στους «πράσινους», τότε ο Σπύρος Λιβαθηνός θα αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή. Ωστόσο, υπάρχει και η πιθανότητα ο προπονητής της ομάδας Ζντένεκ Σκάζνι να είναι το απόλυτο αφεντικό, έχοντας τον πρώτο λόγο και στα μεταγραφικά θέματα.

– Με γκολ του Περικλή Μπουσινάκη στο 75΄, ο Παναθηναϊκός (με ρεζέρβες στη σύνθεσή του) επικράτησε 1-0 της Νίκης Βόλου σε φιλικό παιχνίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή