Τι γραφει ο ξενος τυπος

6' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE SUΝΑποχαιρετισμός στον θρύλο

Στη μνήμη του θρυλικού παίκτη της Λίβερπουλ, Εμλιν Χιούζ, ο οποίος υπέκυψε προχθές σε ηλικία 57 ετών, μίλησε ο προπονητής της ομάδας Ραφαέλ Μπενίτεζ. «O Εμλιν αποτελεί τμήμα της ιστορίας της Λίβερπουλ. Κανείς άλλος δεν υπηρέτησε τα χρώματα με τέτοια αφοσίωση. Αν και δεν τον γνώρισα προσωπικά, ξέρω ότι υπήρξε ο θρύλος του συλλόγου. Να παίξεις πολλές εκατοντάδες παιχνίδια με τα χρώματα μιας ομάδας, πολλά από αυτά ως αρχηγός, λέει κάτι για τον άνθρωπο. O Εμλιν είναι σημείο αναφοράς για τους παίκτες και κάθε προπονητή της Λίβερπουλ», είπε ο Μπενίτεζ. O Εμλιν Χιούζ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από του συμπαίκτες του στη Λίβερπουλ, αλλά και στην εθνική Αγγλίας, ενώ είχε εξασφαλίσει το παρατσούκλι «τρελό άλογο» εξαιτίας της ταχύτατης κίνησής του στο γήπεδο. O Χιούζ εξασφάλισε δύο ευρωπαϊκά κύπελλα, πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα κύπελλο Αγγλίας και τιμήθηκε μία φορά με το βραβείο «Παίκτης της Χρονιάς». Χαρακτηριστικό της στάσης του ήταν ότι δεν απουσίασε ποτέ από προπόνηση. O Χιούζ ξεκίνησε την αγωνιστική του σταδιοδρομία στην Μπλάκπουλ, αλλά μετεγγράφη στη Λίβερπουλ το 1967, όπου έπαιξε 657 αγώνες στο Ανφιλντ, ενώ φόρεσε 67 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, τις 23 από αυτές ως αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΤΗΕ SUΝ

Νέο αίμα

Τη λύση στην αγωνιστική δυσπραγία της ομάδας του ανακάλυψε ο Αρσέν Βενγκέρ, αντικαθιστώντας τους περισσότερους κορυφαίους παίκτες του με νέα παιδιά από τα «τσικό» της Αρσεναλ. Οι νεαροί Κανονιέρηδες απέδειξαν την αξία τους προχθές καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα 3-1 στην Εβερτον, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αγγλίας, και εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριό τους για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Αυτή ήταν, ωστόσο, η ίδια Εβερτον, που βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχασε άδικα το περασμένο Σάββατο από την πρωτοπόρο Τσέλσι. H νίκη της Αρσεναλ είχε και πικρή γεύση, καθώς έγινε γνωστό ότι ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου επιθετικού Εντού θα τον κρατήσει μακριά από την αγωνιστική δράση για τουλάχιστον έξι εβδομάδες. H ομάδα του Βενγκέρ εμπνεύσθηκε, όμως, από την εκπληκτική απόδοση του Ολλανδού αναπληρωματικού, Κουίνσι Ογούσου-Αμπέγε. O Κουίνσι τιμώρησε σκληρά την Εβερτον, σημειώνοντας εξαιρετικό γκολ και προσφέροντας δύο έτοιμα τέρματα στον 17χρονο Ιταλό, Αρτούρο Λουπόλι. H ομάδα, την οποία παρέταξε ο Βενγκέρ, ήταν η νεαρότερη στην ιστορία της Αρσεναλ. H αρχική ενδεκάδα διέθετε πέντε παίκτες κάτω των είκοσι ετών στις γραμμές της, οι οποίοι αντιμετώπισαν με επιτυχία τους έμπειρους επαγγελματίες της Εβερτον. Οι νεαροί της Αρσεναλ απέδειξαν, όμως, ότι είναι εξίσου ικανοί με τους γηραιότερους συμπαίκτες τους να καβγαδίσουν, όπως έγινε μετά το σκληρό μαρκάρισμα που πραγματοποίησε ο Εντού, πριν από τον τραυματισμό του.

ΜΙRRΟR

Αποδιοπομπαίος τράγος

Ο Αμερικανός τερματοφύλακας του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τιμ Χάουαρντ, δήλωσε προχθές ότι έγινε ο «αποδιοπομπαίος τράγος» για τις αποτυχίες της ομάδας, την πρώτη περίοδο του πρωταθλήματος. O Χάουαρντ αποκλείσθηκε από την αρχική ενδεκάδα, έπειτα από σειρά κακών εμφανίσεων. Παρ’ όλα αυτά, ο τερματοφύλακας επιμένει ότι δεν φέρει όλη την ευθύνη γι’ αυτό. O Αμερικανός διεθνής αναμενόταν, όμως, να παίξει χθες το βράδυ εναντίον της Κρίσταλ Πάλας για το Κύπελλο Αγγλίας, καθώς ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να ξεκουράσει τον Ρόι Κάρολ, που ξεκινά πλέον κάτω από τα δοκάρια της Μάντσεστερ. Τα σφάλματα που διέπραξε ο Χάουαρντ στα παιχνίδια κατά της Μπόλτον και της Λιόν, οδήγησαν τον Φέργκιουσον στην απόφαση να τον αντικαταστήσει με τον Κάρολ. «O τερματοφύλακας είναι πάντα το ιδανικό θύμα, ο καλύτερος αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν κρύβομαι από τις ευθύνες μου. Αρνούμαι, όμως, ότι προκάλεσα ήττες της ομάδας. Ομολογώ ότι συνέβαλα στις ήττες αυτές. Αλλά χρειάζονται 11 παίκτες για να κερδηθεί ένας αγώνας και 11 παίκτες για να χαθεί. H παραμονή μου στον πάγκο δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Προπονούμαι και είμαι έτοιμος όποτε με χρειασθεί ο προπονητής μου», είπε ο Χάουαρντ.

LΕ FΙGΑRΟ

Ελπίδες…

Η Αμελί Μορεσμό είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Νικήτρια στο τουρνουά του Λιντς στα τέλη Οκτωβρίου, και την περασμένη Κυριακή στο αντίστοιχο της Φιλαδέλφειας, το νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβάζει τις στροφές μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν του 2004. Το διακύβευμα είναι βέβαια μεγάλο, καθώς η Αμελί Μορεσμό θα παλέψει με τη Λίντσεϊ Ντάβενπορτ διεκδικώντας την κορυφή του παγκόσμιου τένις γυναικών για τη φετινή χρονιά. Καθώς η κούρσα θα κριθεί στο νήμα, όλα θα παιχθούν στο Masters, την τελική δοκιμασία της σεζόν, στην οποία συμμετέχουν από χθες, στο Λος Αντζελες, οι οκτώ κορυφαίες τενίστριες του κόσμου. Στα χαρτιά, η Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, η οποία συγκεντρώνει 351 βαθμούς, διαθέτει ένα σαφές προβάδισμα έναντι της Γαλλίδας αντιπάλου της. H Αμερικανίδα, η οποία είχε τραυματιστεί την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, δεν έχει να υπερασπιστεί κανέναν τίτλο, ενώ η Μορεσμό, η οποία τελείωσε την περασμένη χρονιά φτάνοντας σαν σίφουνας μέχρι τον τελικό, όπου και ηττήθηκε από την Κιμ Κλάιστερς, υπερασπίζεται τη θέση της στον τελικό. Εάν και η Μορεσμό ονειρεύεται έναν τελικό με την Ντάβενπορτ, η τύχη τελικά αποφάσισε ότι οι δύο παίκτριες δεν πρόκειται να συναντηθούν πριν από τα ημιτελικά. Το σύστημα των ομίλων που εφαρμόζεται στο τουρνουά του Λος Αντζελες δεν ευνόησε τη Γαλλίδα, η οποία βρέθηκε στον λεγόμενο «μαύρο» όμιλο, μαζί με τρεις ισχυρές Ρωσίδες, τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (νικήτρια του αμερικανικού τουρνουά Open), τη Βέρα Ζβονάρεβα (την οποία νίκησε στον τελικό στη Φιλαδέλφεια) και τη Μαρία Σαράποβα. H σύγκρουση της Μορεσμό με τη νικήτρια του τουρνουά του Ουίμπλετον, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο, δεδομένου ότι οι δύο παίκτριες δεν έχουν ποτέ έως τώρα συναντηθεί, χάνοντας πρόσφατα την ευκαιρία, καθώς ο τραυματισμός της Σαράποβα στον ώμο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, την ανάγκασε να τεθεί εκτός πρωταθλήματος πριν από τα ημιτελικά του τουρνουά της Φιλαδέλφειας, όπου θα αντιμετώπιζε τη Μορεσμό. «Νιώθω λίγο σαν γερασμένη κυρία σε αυτόν τον όμιλο, απέναντι σε αυτή τη νέα γενιά των Ρωσίδων», δήλωσε η 25χρονη Μορεσμό, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση βετεράνος στο άθλημα, αλλά που ωστόσο εμφανίζεται ως ώριμη πια τενίστρια απέναντι στα 17 χρόνια της Σαράποβα, τα 19 της Κουζνέτσοβα και τα 20 της Ζβονάρεβα.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Μυγομαχίες

Το κοινό της πυγμαχίας δεν αγάπησε ποτέ τον Μπραχίμ Ασλούμ. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ δεν κάνει τίποτε για να κερδίσει την αγάπη των θεατών του ευγενούς αθλήματος. Το βράδυ της Δευτέρας στο Μπερσί, έξω από το Παρίσι, ο Γάλλος πυγμάχος στην κατηγορία της μύγας εξασφάλισε την πρόκρισή του στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος WBA, απέναντι στον Βενεζουελανό, Νοέλ Αραμπουλέ, χωρίς ωστόσο να κερδίσει το χειροκρότημα. Κινούμενος με οικονομία κινήσεων, σχεδόν γλυκά, εάν εξαιρέσουμε ένα μεγαλειώδη συνδυασμό αριστερό-δεξί στον ένατο γύρο, που κόντεψε να μετατραπεί σε νοκ άουτ. O Ασλούμ επεβλήθη έτσι χωρίς να συναντήσει σημαντική αντίσταση, αλλά και χωρίς να πείσει την κερκίδα. Παρ’ όλα αυτά, μετά τη 17η νίκη του στο επαγγελματικό τουρνουά, το έτος 2005 αναμένεται να φέρει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στον Ασλούμ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τους αδελφούς Ακαρί. O Μαχιάρ Μονσιπούρ, αντίθετα, δεν άργησε να ξυπνήσει τους 12.000 θεατές, που βρίσκονταν σε κατάσταση ύπνωσης. O πρωταθλητής WBA στην κατηγορία κόκορα, είχε άλλωστε προειδοποιήσει ότι οι θεατές θα παραμείνουν όρθιοι κατά τη διάρκεια της δικής του αναμέτρησης. «Ολοι θα εγκαταλείψουν τις θέσεις του μόλις ακουστεί το πρώτο καμπανάκι», είπε με αυτοπεποίθηση ο Μονσιπούρ. Αυτό ακριβώς συνέβη! Το κοινό ενθουσιάσθηκε με το πάθος του Μονσιπούρ και την έντασή του, που υποχρέωσε το διαιτητή να διακόψει τον αγώνα εναντίον του Ταϊλανδού Σιντιοντθόν στον έκτο γύρο. Στα 29 του χρόνια, ο Ιρανός Μονσιπούρ, γεννημένος στην Τεχεράνη, έκανε το κοινό να παραμιλά με την ισχύ του, τη θέλησή του και την τεχνική του αρτιότητα, που δεν είχε εκδηλώσει μέχρι προχθές. O Μονσιπούρ αξίζει τώρα έναν αντίπαλο αντάξιο του ταλέντου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή