«Καπετάνιος» του πόλο και στο Πεκίνο ο Καμπάνια

«Καπετάνιος» του πόλο και στο Πεκίνο ο Καμπάνια

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελληνας» μέχρι το 2008 θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Ιταλός Αλεσάντρο Καμπάνια. O προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών στο πόλο ανανέωσε για δύο χρόνια το συμβόλαιό του αλλά, εφ’ όσον όλα πάνε καλά, θα μείνει για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. O «καπετάνιος», στοχεύοντας να κρατήσει την ομάδα στον… αφρό του κόσμου θα προετοιμάσει νέα παιδιά, ικανά για να διαδεχθούν τους 4ους στη διοργάνωση της Αθήνας.

«Πρώτος μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε τη βάση για την εθνική ομάδα. Να δούμε από κοντά ορισμένους νέους παίκτες και να τους δώσουμε περισσότερες ευθύνες. Να προετοιμάσουμε μία καλή εθνική ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας και πολλές εμπειρίες, ώστε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στη συνέχεια. Το παγκόσμιο λιγκ και το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι δύο πολύ δυνατά τεστ για να οριοθετήσουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε ο Αλεσάντρο Καμπάνια στην ιστοσελίδα της KOE.

O Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε στη συζήτηση και τη συμφωνία που έκανε με τους παράγοντες της Ομοσπονδίας: «Συμφώνησα για τα επόμενα δύο χρόνια, διότι επιθυμία μου είναι να δούμε στο τέλος αυτών των δύο χρόνων την πορεία που θα έχουμε πραγματοποιήσει. Αν έπειτα από τη λήξη των δύο χρόνων είναι όλοι ευχαριστημένοι με το έργο μας, τότε θα συνεχίσω μέχρι το Πεκίνο. Βασικός στόχος είναι να πάμε στην Κίνα με μία πολύ καλά προετοιμασμένη και δυνατή ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στην εθνική Ελλάδος. Περισσότερο απ’ όλα θέλω να εξασφαλίσω τη σιγουριά και την ικανοποίηση όλων για το έργο μας στην Εθνική».

Μέσα στους επόμενους μήνες η εθνική ομάδα θα κάνει τρία καμπ προετοιμασίας. Το πρώτο είναι στα τέλη Δεκεμβρίου στο Βουκουρέστι με τη Ρουμανία. Επειτα θα γίνει μία ακόμα προετοιμασία τον Ιανουάριο και μία τον Μάρτιο. Οταν θα ολοκληρωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα, θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις για το παγκόσμιο Λιγκ και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά.

Υψηλό επίπεδο

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει στενή συνεργασία με τους προπονητές των ελληνικών ομάδων προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο των διεθνών μας. Οι συναντήσεις έχουν, ήδη, αρχίσει: «Είχαμε μία συνάντηση πριν από μερικές ημέρες και αναλύσαμε την παρουσία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μέλλον του ελληνικού πόλο, όπως επίσης και το ενδεχόμενο αλλαγής των κανονισμών του αθλήματος. Αυτό που ζητάμε από τους Ελληνες προπονητές είναι να διατηρούν τους αθλητές των ομάδων τους στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο Καμπάνια και ανέλυσε το νέο τρόπο παιχνιδιού: «Το πόλο έχει γίνει περισσότερο γρήγορο απ’ ό,τι παλιότερα και ο αθλητής δεν μπορεί να μένει στατικός μέσα στο παιχνίδι, αλλά να αλλάζει θέσεις συνεχώς. O αθλητής πρέπει να είναι δυναμικός και παράλληλα έτοιμος να αναλάβει διαφορετικούς ρόλους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ετσι, μπορούμε να κανονίσουμε με τους άλλους προπονητές να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, όπως στις μεσογειακές χώρες. Το αμυντικό σύστημα μπορεί να αλλάξει με τη συμβολή όλων βήμα προς βήμα και να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο στον τρόπο παιχνιδιού μας. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών, δουλεύουν πολύ καλά και η συνεργασία μας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο». Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει ο Ιταλός προπονητής τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος. «Θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από αυτό των τελευταίων ετών. Πλέον υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. O Ολυμπιακός παραμένει πάντοτε δυνατός και είναι και πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια, ενώ η Βουλιαγμένη, αν και έκανε ανανέωση, έχει στις τάξεις της αρκετούς αξιόλογους παίκτες. Πιστεύω ότι θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή