Αστέρια διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Αστέρια διασταυρώνουν τα ξίφη τους

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνήμες από Ολυμπιακούς Αγώνες θα ζωντανέψουν στους Ελληνες φίλους της ξιφασκίας που θα βρεθούν σήμερα και αύριο στο OAKA. Αστέρια της διεθνούς ξιφασκίας στο ξίφος μονομαχίας γυναικών και στη σπάθη ανδρών από 30 χώρες έχουν δώσει ραντεβού στην Αθήνα για να μετάσχουν σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου. Κάτοχοι ολυμπιακών μεταλλίων από τους αγώνες της Αθήνας και παλαιότερους και παγκόσμιοι πρωταθλητές θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με στόχο τη συλλογή όσο περισσότερων βαθμών γίνεται, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Στα δύο αυτά όπλα διακρίθηκε και η χώρα μας στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, με σπουδαιότερη επιτυχία την 8η θέση, που κατέκτησε η Ιωάννα Χρήστου στο ξίφος μονομαχίας. H αθλήτρια αυτή αλλά και οι καλύτεροι Ελληνες (13 στη σπάθη) και Ελληνίδες (17 στο Ξ. M.) θα είναι παρόντες στην αίθουσα ξιφασκίας του OAKA (είσοδος από το κολυμβητήριο). «Μπορούμε να βάλουμε από 3-4 αθλητές και αθλήτριες στην 64άδα. Επιθυμητός στόχος στη σπάθη είναι οι 32 και εφικτός στο ξίφος μονομαχίας οι 16. Θα χρειαστούμε ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και λίγη τύχη για να τους φτάσουμε», δήλωσε ο συντονιστής ομοσπονδιακών προπονητών, Μανώλης Σαρρής. Σήμερα, από τις 9 το πρωί, θα γίνουν οι προκριματικοί στο ξίφος μονομαχίας και από τις 2 μετά το μεσημέρι στη σπάθη. Από αυτές της αναμετρήσεις θα ξεχωρίσουν οι 64 του ταμπλό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή