ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΙΟΣ τίτλος του πρωταθλητή; Αυτός είναι καλός μόνο για το αρχείο, την αίθουσα των τροπαίων, όπου θα μπει η κούπα, και για την… καζούρα στους αντιπάλους. Εκείνο που «καίει» είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά η πρώτη θέση δίνει απευθείας την πρόκριση στους ομίλους, αλλά και η δεύτερη καλή είναι. Διότι είναι σχεδόν βέβαιη η πρόκριση, εκτός κι αν την… πατήσεις, όπως πέρσι ο ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΟ και AEK γι’ αυτό αγωνιούν. Μην τυχόν και μείνουν εκτός των… σαλονιών και αναγκαστεί, μία από τις τρεις ομάδες να παίξει στα… αλώνια του UEFA. Και δεν είναι μόνο το «ονόρε». Είναι και τα λεφτά. Διότι, έτσι όπως έχουν περιορίσει τον προϋπολογισμό τους οι ομάδες μας, τα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι σχεδόν όλη τους η χρονιά.

ΚΙ Αγια την AEK, που ακόμα επιμένουν οι άνθρωποί της, ότι έχει στόχο την… παραμονή στην κατηγορία, δεν θα υπάρξουν «παρενέργειες», για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αν τελικά χάσουν την μία θέση από τον «Δικέφαλο», θα είναι καταστροφή. Σε αντίθεση με την AEK, που θα έχει τη δικαιολογία, «τι είχα, τι έχασα».

ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό και ευκολότερα για τον Παναθηναϊκό, που περιμένει, τους δύο αντιπάλους του, στην Λεωφόρο. Αν δεν χάσει σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια, τότε θα έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση.

ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» θα πρέπει, αφού περάσουν την Κυριακή από το Ηράκλειο, να μην χάσουν τη μεθεπόμενη αγωνιστική στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αν θέλουν να έχουν βλέψεις για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΣΟ για την AEK, το πρόγραμμά της είναι ευκολότερο απ’ αυτό του Ολυμπιακού. Αλλά όσο δύσκολα χάνει παιχνίδι, άλλο τόσο… δύσκολα το κερδίζει. Κι αυτό μπορεί να το πληρώσει στο φινάλε.

ΦΥΣΙΚΑ όλα αυτά είναι στα… χαρτιά και πολύ πιθανόν οι απώλειες και των τριών, να είναι περισσότερες από τις αναμενόμενες. Εξάλλου φέτος οι προβλέψεις πολλές φορές ανατράπηκαν, δίνοντας ένα άγριο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

ΔΙΟΤΙ πρέπει να το παραδεχθούμε. Μπορεί να μην παρακολουθούμε θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά τουλάχιστον αποζημιωνόμαστε με τις εναλλαγές στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή