Τέλος εποχής για τον Νίκο Γραμματικό

Τέλος εποχής για τον Νίκο Γραμματικό

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O παίκτης – σύμβολο του ελληνικού χάντμπολ, Νίκος Γραμματικός ανακοίνωσε χθες την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. O 36χρονος αρχηγός της εθνικής ομάδας, πριν από λίγες εβδομάδες έλυσε τη συνεργασία του με την ελβετική Βίντερτουρ, στην οποία ανήκε από το καλοκαίρι ως παίκτης – προπονητής. Επεσήμανε, πάντως, ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του Ουλφ Σέφερτ για τους δύο αγώνες με την Ουκρανία, που θα γίνουν τον Ιούνιο, για τα πλέι-οφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2006. Γι’ αυτό θα συνεχίσει να προπονείται.

«Τον Ιούνιο θα παίξω για τελευταία φορά με την εθνική, εφ’ όσον ο προπονητής κρίνει ότι μπορώ να βοηθήσω. Θα σταματήσω να υπηρετώ την εθνική ομάδα ως παίκτης, με μεγάλη λύπη. Περάσαμε πολλές πικρές στιγμές στην αρχή και πολλές ωραίες στο τέλος. Θα μπορούσα να παίξω 1 – 2 χρόνια ακόμη, αλλά έχω κουραστεί και μετά τους δυνατούς αγώνες πονάει όλο το κορμί μου», υπογράμμισε. Υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχίσει στην εθνική ως προπονητής, δεδομένου ότι ο κ. Σέφερτ έχει συμφωνήσει με τη σουηδική ομοσπονδία για να αναλάβει την εθνική γυναικών της πατρίδας του; ρωτήθηκε ο Γραμματικός.

«Δεν έχει γίνει επαφή με την ομοσπονδία γι’ αυτό. Σαφώς και θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Και ποιον δεν θα τον ενδιέφερε;», είπε. Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να δουλέψει από του χρόνου σ’ ελληνικό σύλλογο, αφού, όπως δήλωσε, «υπάρχουν αρκετές ομάδες, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις που χρειάζεται ένας προπονητής για να δουλέψει».

Ανέφερε ότι σκοπεύει να παρακολουθήσει σεμινάριο προπονητικής, ενώ δήλωσε πως είναι αισιόδοξος για το μέλλον της εθνικής ομάδας: «Ολοι αναγνωρίζουν ότι ο Σέφερτ έχει πολύ μεγάλο μερίδιο στην πορεία αυτής της ομάδας. Εκτός από εμένα και άλλους 1 – 2 παίκτες, οι υπόλοιποι έχουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προσφοράς μπροστά τους και θα γίνουν ακόμη καλύτεροι παίζοντας στο εξωτερικό. Πρέπει η εθνική να περάσει στο στάδιο της εξειδικευμένης προπόνησης. Το μέλλον ανήκει σε μας», είπε.

Για την πρόωρη λύση της συνεργασίας του με τη Βίντερτουρ, άφησε αιχμές κατά της διοίκησης του συλλόγου. «Μου ζήτησαν να μην ακολουθήσω την εθνική στο παγκόσμιο της Τυνησίας, αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Είπα κάποιες σοβαρές αλήθειες, μου ζήτησαν να ανακαλέσω, αλλά δεν γινόταν, γιατί είχα δίκιο. Γίνονταν παρεμβάσεις στη δουλειά του προπονητή», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή