Εσπασαν την παράδοση με τις Βραζιλιάνες

Εσπασαν την παράδοση με τις Βραζιλιάνες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερέβησαν εαυτόν οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη. Οι πρωταθλήτριές μας του μπιτς βόλεϊ κατάφεραν να νικήσουν τον… κακό τους δαίμονα, τις Βραζιλιάνες Φράνκα – Φελισμπέρτα Σίλβα (πρώτες στην παγκόσμια κατάταξη) με 2-1 (19-21, 21-15, 15-13) και να προκριθούν στους ημιτελικούς του 6ου τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας.

Οι «βασίλισσες της άμμου» βρέθηκαν φέτος για τέταρτη φορά αντιμέτωπες με τις Βραζιλιάνες αλλά στη Νορβηγία ήταν η σειρά των Ελληνίδων να πανηγυρίσουν τη νίκη και να πάρουν μια… μικρή ρεβάνς για τις τρεις προηγούμενες ήττες. Ηταν η τρίτη φορά που ηττήθηκαν οι Φράνκα / Φελισμπέρτα Σίλβα. Οι δύο προηγούμενες ήταν από τις Βραζιλιάνες Ανα Πάουλα / Σαϊλίν στον τελικό του 2ου τουρνουά που είχε γίνει στην Οσάκα και η δεύτερη από τις Αμερικανίδες, χρυσές ολυμπιονίκες της Αθήνας, Γουόλς / Μέι στον τελικό του Βερολίνου (5ου).

Επόμενος στόχος των κοριτσιών είναι να προσθέσουν στη συλλογή τους ένα ακόμη μετάλλιο από τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, μετά το αργυρό που είχαν πάρει στους αγώνες του Μιλάνο, όπου στο τελικό είχαν χάσει από τις Φράνκα / Φελισμπέρτα Σίλβα με 2-0. Σήμερα οι Καραντάσιου – Αρβανίτη θα παίξουν στους ημιτελικούς με αντιπάλους που θα έβγαιναν από τους αγώνες στο ταμπλό των ηττημένων. Στους ημιτελικούς προκρίθηκε, επίσης και η ομάδα των Βραζιλιάνων Μπεχάρ / Σέλντα (2ες στην παγκόσμια κατάταξη), οι οποίες στον τέταρτο γύρο νίκησαν τις Κινέζες Τιαν Για / Βανκ Φέι με 2-0 (21-09, 21-17).

Οι Κουτρουμανίδου – Τσιαρτσιάνη παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν έχασαν από τις Κουκ – Λόχοβιτς (Αυστραλία) με 17-21, 11-21 και περιορίστηκαν στη 13η θέση.

– Στην παραλία της Βελίκας διεξάγεται από σήμερα έως την Κυριακή το 2ο τουρνουά του ελληνικού σιρκουί ανδρών – γυναικών. Στους αγώνες των ανδρών θα πάρουν μέρος 24 ομάδες (προκριματικά και κυρίως ταμπλό) και στις γυναίκες 8 ομάδες. Στις συμμετοχές των γυναικών ξεχωρίζει η παρουσία των φιναλίστ του 1ου τουρνουά. Πρόκειται για τις Ιωαννίδου / Κωστάμη, που κατέκτησαν τον τίτλο στον Σχινιά και τις Μπάμπουλη / Μουρζάκου που έφτασαν στον τελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή