Ροναλντίνιο: Θα με σταματούσα με… πυροβολισμό

Ροναλντίνιο: Θα με σταματούσα με… πυροβολισμό

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πόδια του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου… πάτησαν στην Ελλάδα, και για 24 ώρες ο Ροναλντίνιο, κουβαλώντας και τις πολύ νωπές δάφνες της κατάκτησης του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών με την εθνική Βραζιλίας, «μύρισε» Ελλάδα και άφησε μια… αόρατη υπόσχεση ότι ίσως κάποτε να κάνει τα «μαγικά» του και στη χώρα μας. Με μαύρο καπελάκι, μαύρα γυαλιά και μαύρο μπλουζάκι, αλλά και με το χαμόγελο να είναι πλατύ και τα κάτασπρα -αλλά και άσχημα- δόντια του να δημιουργούν κοντράστ χρωμάτων, ο Βραζιλιάνος άσος έφθασε στην Αθήνα, απόλαυσε για λίγες ώρες τον αττικό ήλιο και το βαθύ μπλε της θάλασσας της Βουλιαγμένης, πριν τραβήξει τα μπαλάκια από την κληρωτίδα της ΕΠΑΕ. O Ροναλντίνιο είναι προσκεκλημένος στον αυριανό γάμο του Ντέκο που θα γίνει στη Βραζιλία και εν συνεχεία ο άσος της Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει τις διακοπές του μέχρι τις 28 Ιουλίου. Σε ποια χώρα θέλει να τις κάνει; Ισως και στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, αφού θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον πολιτισμό μας και επειδή έχει αρκετούς φίλους, από τους οποίους μαθαίνει τα νέα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Ζω είκοσι τέσσερις ώρες, το 24ωρο για το ποδόσφαιρο. Μαθαίνω τα πάντα για το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μαθαίνω για την Ελλάδα, έχω έρθει ξανά στη χώρα σας και σκέφτομαι να περάσω τις διακοπές μου στην Ελλάδα και να μάθω για τον πολιτισμό σας. Θαυμάζω το θερμό σας κλίμα», είπε ο Ροναλντίνιο, που δεν έχασε σε κανένα σημείο της συνέντευξης το χαμόγελό του, παρά το γεγονός ότι έδειχνε λίγο αμήχανος από τα ασφυκτικά μέτρα προστασίας του.

Με χαμόγελο και ευστροφία απάντησε ο Βραζιλιάνος σταρ και στην πιο έξυπνη ερώτηση που του έγινε για το πώς θα μπορούσε να σταματούσε τον… Ροναλντίνιο, αν αγωνιζόταν σε θέση αμυντικού: «Θα τον… πυροβολούσα!» απάντησε ο Ροναλντίνιο, αφού γέλασε για αρκετά δευτερόλεπτα με την ερώτηση.

Ως γνήσιο τέκνο της μεγάλης βραζιλιάνικης σχολής, ο Ροναλντίνιο υποστήριξε ότι όλοι οι Βραζιλιάνοι «γεννιούνται» για το ποδόσφαιρο και η «μπάλα είναι στο αίμα» τους, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει και στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Προς το παρόν, έχω συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο. Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, ξέρω ότι παίζει ο Ριβάλντο. Είναι μεγάλος παίκτης και πολύ καλός φίλος. Ισως έρθω κι εγώ να παίξω εδώ κάποια στιγμή στο μέλλον. Στο ποδόσφαιρο, όλα μπορούν να γίνουν…».

Ποιες εντυπώσεις άφησε στον Ροναλντίνιο η εθνική Ελλάδας από την πρόσφατη αναμέτρηση στην πρεμιέρα του Συνομοσπονδιών;

«Είχαμε δει την εθνική Ελλάδος σε βίντεο, ξέραμε ότι είναι καλή στο ψηλό παιχνίδι και ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσουμε».

Απόρησε και αυτός από τα μέτρα προστασίας!

Στη θέα και μόνο του Ροναλντίνιο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι σωματοφύλακες που είχαν αναλάβει την υποδοχή και την μεταφορά του Βραζιλιάνου άσου στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, προκάλεσαν πανικό, απώθησαν τους λίγους θαυμαστές που ήθελαν να τον πλησιάσουν και δημιούργησαν, αναίτια, μεγάλη αναστάτωση και ένταση με τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτορεπόρτερ που ήθελαν να προβάλλουν την άφιξη του Βραζιλιάνου σταρ.

Ο ίδιος ο Ροναλντίνιο μεταφέρθηκε «καροτσάκι» μέχρι να φθάσει μαζί με τον αδελφό του στο πολυτελές αυτοκίνητο που τον περίμενε στην είσοδο των αφίξεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ένιωσε πολύ αμήχανα για την πίεση που δέχτηκε, αλλά κατάφερε να μην χάσει το χαμόγελο του και να ζητεί απ’ όσους τον είχαν περικυκλώσει να ηρεμήσουν. O Ροναλντίνιο είχε διάθεση να κάνει δηλώσεις μετά την άφιξη του, αλλά με τον τρόπο που έγινε η υπερβολική προστασία του από τους σωματοφύλακες, δεν κατάλαβε καλά καλά, γιατί δημιουργήθηκε τόσο μεγάλη αναστάτωση…

Ακόμα και ο αδελφός του Ροναλντίνιο που είναι και ο εκπρόσωπός του, ήταν τρομαγμένος από τον ασφυκτικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί. Αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε και αφού είχε ηρεμήσει από την θερμή υποδοχή, έδειξε ότι είχε «ξεχάσει» τι είχε συμβεί: «Οπου κι αν πηγαίνω πολλοί θέλουν να έρθουν να με δουν και να με πλησιάσουν. Πάντως, νιώθω ωραία που βρίσκομαι εδώ και εκτιμώ την χώρα σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή