ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα έσοδα από Τσάμπιονς Λιγκ

H διάρκεια είναι που μακροπρόθεσμα αποφέρει τα μεγαλύτερα οικονομικά κέρδη σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Το συμπέρασμα αυτό απορρέει χωρίς αμφισβήτηση από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε η ΟΥΕΦΑ και αφορούν τα έσοδα των ομάδων από το ξεκίνημα του Τσάμπιονς Λιγκ, την περίοδο 1992-93 μέχρι και σήμερα.

Για παράδειγμα, η Μπάγερν του Μονάχου είναι η κορυφαία στη σχετική λίστα, μολονότι έχει στο ενεργητικό της μόλις (!) μία κατάκτηση και μία παρουσία στον τελικό. Πίσω της βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα που στέρησε από τους Βαυαρούς το τρόπαιο το 1999 στις καθυστερήσεις, ενώ μόλις τρίτη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης κι ας έχει να επιδείξει τρεις τίτλους στην πενταετία 1998-2002 (αποκλείεται όμως νωρίτερα όταν δεν πρωταγωνιστεί)!

Το ίδιο μπορεί να συμπεράνει κανείς και σε ό,τι αφορά τις ελληνικές ομάδες και κυρίως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που είναι οι πιο… τακτικοί πελάτες του «μαγαζιού». H συνεχής παρουσία του Ολυμπιακού έχει αποφέρει περισσότερα χρήματα στην ομάδα του Πειραιά και τη φέρνει λίγο πιο πάνω στην κατάταξη.