Αποκαλυπτήρια Εθνικής

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας στο 19ο τουρνουά «Ακρόπολις» (5-7/9) και τα αποτελέσματα στα τρία, δυνατά φιλικά παιχνίδια με την Σερβία, την Γερμανία και την Ιταλία, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στις οριστικές αποφάσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη για την τελική 12άδα που θα επιλέξει και θα εκπροσωπήσει το ελληνικό μπάσκετ στο 34ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εχοντας δώσει ίσες ευκαιρίες σ’ όλους τους διεθνείς παίκτες και περιμένοντας τη βελτίωση που αναμένεται να δείξει η ελληνική ομάδα στο «Ακρόπολις», ο Γιαννάκης θέλει αφενός να δοκιμάσει την ετοιμότητα των Βασιλειάδη και Βασιλόπουλου, που άρχισαν μόλις χθες προετοιμασία με τους άλλους συμπαίκτες του και αφετέρου να διαπιστώσει ποιοι παίκτες έχουν αφομοιώσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τον αγωνιστικό ρόλο τους. Θεωρητικά, εννέα θέσεις στην αποστολή που θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι, στις 14 Σεπτεμβρίου, έχουν βρει τον κάτοχό τους, σύμφωνα με το χρόνο συμμετοχής που είχαν οι διεθνείς παίκτες στα τουρνουά του Σαν Τζόρτζιο και του Μπράουνσβάϊκ και πιθανότατα, ο Γιαννάκης, ύστερα από το τουρνουά «Ακρόπολις» να δουλέψει μόνο με τους 12 παίκτες που θα περάσουν το τελευταίο δοκιμαστικό τεστ τους, στην Ισπανία και στα δυο φιλικά παιχνίδια με τις Εθνικές ομάδες της Ισπανίας και της Ρωσίας.

Πρόσθετη λύση

Η προσδοκία του Γιαννάκη από την απόδοση του Βασιλειάδη, είναι η επιπρόσθετη λύση στην επίθεση που έδειξε ότι χρειάζεται η ελληνική ομάδα, κυρίως, με το σουτ του αρχηγού της Εθνικής Νέων, καθώς ήταν πρώτος σκόρερ του πρόσφατου Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Αργεντινής. Στην Εθνική Ανδρών, φυσικά, τα περιθώρια των επιθετικών πρωτοβουλιών του Βασιλειάδη, θα είναι περιορισμένα και το ομαδικό κέρδος, μπορεί να προέλθει από την θετική ανταπόκρισή του, με καλά ποσοστά ευστοχίας, σε συγκεκριμένους αριθμούς στατιστικής…

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ενισχύει τις θέσεις των ψηλών, εφόσον επιλεγεί και το ζητούμενο είναι αν ο Γιαννάκης προσανατολίζεται να αποκλείσει έναν παίκτη από την περιφερειακή γραμμή και συμπεριλάβει στην αποστολή, πέντε ψηλούς παίκτες, ώστε και ο Μπουρούσης να παίξει στο «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ».

Αύριο, θα αρχίσει η διάθεση των εισιτηρίων του «Ακρόπολις» από τα γραφεία της EOK, στο Ολυμπιακό Στάδιο (γενική είσοδος δέκα ευρώ), ενώ οι τρεις ξένες αποστολές, αναμένεται να αφιχθούν στην Αθήνα, την Κυριακή. Από την Σερβία, αποκλείσθηκε ο Γιούρος Τρίπκοβιτς και από την γερμανική ομάδα, ο Στέφανο Γκάρις. 

– Στην Προύσα βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής Γυναικών που θα κάνει την τελευταία προπόνησή της, πριν από τη συμμετοχή στο 27ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει αύριο, στην Τουρκία. H προσοχή του προπονητή, Χάρη Παπάζογλου και των 12 διεθνών παικτριών έχει επικεντρωθεί στη Γερμανία που είναι η πρώτη αντίπαλος της ελληνικής ομάδας, στον β΄ όμιλο (δυο όμιλοι των έξι ομάδων).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή