Σπουδαίες εμφανίσεις στην κωπηλασία

Σπουδαίες εμφανίσεις στην κωπηλασία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της ελληνικής κωπηλασίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην πόλη Γκιφού της Ιαπωνίας συνεχίστηκαν χθες. Δύο πληρώματα μας εξασφάλισαν χθες τη συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ενα άλλο έχασε την πρόκριση στο φώτο φίνις.

Πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Βασίλης Πολύμερος στο σκιφ ελαφρών βαρών. O «χάλκινος» ολυμπιονίκης της Αθήνας στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών πήρε την πρώτη θέση στον ημιτελικό με χρόνο 6.41.54 αφήνοντας πολύ πίσω τον δεύτερο κωπηλάτη, τον Γάλλο Μορό που τερμάτισε σε 6.47.49. Μάλιστα, ο πρωταθλητής μας προκρίθηκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση από τους υπόλοιπους πέντε αντιπάλους του, αφού στη δεύτερη ημιτελική σειρά ο πρώτος πέτυχε επίδοση 6.43.69. O μεγάλος τελικός του σκιφ ελαφρών βαρών έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στις 11.45 το πρωί τοπική ώρα.

Και η δίκωπος στον τελικό

Σπουδαία επιτυχία σημείωσαν οι αθλητές της δικώπου χωρίς πηδαλιούχο. O Νίκος Παγούνης και ο Γιάννης Χρήστου προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος τερματίζοντας 3οι στην πρώτη ημιτελική σειρά με χρόνο 6.20.65 πίσω από τους Νεοζηλανδούς (6.16.16) και τους Ιταλούς (6.18.93). O τελικός της δικώπου θα διεξαχθεί στις 13.00 (τοπική ώρα) του Σαββάτου.

Εκτός για… 1/100

Εκείνη που ατύχησε ήταν η Χρύσα Μπισκιτζή στον ημιτελικό του σκιφ ελαφρών βαρών. Εχασε την 3η θέση και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, στο φώτο φίνις. Τερμάτισε μόλις ένα… εκατοστό του δευτερολέπτου πίσω από τη Γερμανίδα Λάουρα Τάς που, τελικά, μπήκε στην κορυφαία εξάδα. H Χρύσα Μπισκιτζή σημείωσε επίδοση 7.24.48 και η Γερμανίδα, με την οποία αγωνιζόταν σε διπλανούς διαδρόμους, 7.24.47. Ετσι η Ελληνίδα θα διεκδικήσει μια θέση από την 7η ώς την 12η στον μικρό τελικό του Σαββάτου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, για την Ελλάδα, μια τέταρτη ελληνική βάρκα, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών με τη Μαρία Σακελλαρίδου και την Αλεξάνδρα Τσιάβου, θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Σήμερα θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του και ο Βασίλης Εξαρχος στο σκιφ της κατηγορίας αθλητών με ειδικές ανάγκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή