Πισω απο τις Καμερες

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνοδοιπόροι… συνιδιοκτήτες

«Φίδι που το ζεσταίνεις στον κόρφο σου, κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και θα σε δαγκώσει», λέει μια παροιμία την οποία προφανώς αγνοούν στην Αλεξανδρούπολη. O Ντέμης Νικολαΐδης συμπορεύθηκε με την «Ορίτζιναλ» και αν θέλετε, την εκμεταλλεύθηκε για να ανατρέψει το υπάρχον σκηνικό και να εμφανιστεί (με τις ευλογίες της) ως σωτήρας της ομάδας. Ηταν δεδομένο όμως πως κάποια στιγμή, οι χθεσινοί συνοδοιπόροι θα επιχειρούσαν να γίνουν οι αυριανοί… συνιδιοκτήτες, να απαιτούν δηλαδή σημαντικό μερίδιο στις αποφάσεις. Ειδικά από τη στιγμή που με την ανοχή, αν όχι υπό την καθοδήγηση (όπως πολλοί υποστηρίζουν), του Νικολαΐδη μετατράπηκε η «Ορίτζιναλ» σε μοχλό πίεσης του Μπάγεβιτς και τον οδήγησε στη φυγή του, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της AEK δεν θα άφηναν τόσο εύκολα, όπως ίσως περίμενε ο Ντέμης, την κατάσταση να ξεφύγει από τα δικά τους χέρια.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Η περυσινή παρουσία των οργανωμένων οπαδών της AEK εντός και εκτός γηπέδων, ήταν παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Θα ήταν αφελές λοιπόν να ισχυριστεί κανείς ότι με το πρώτο παραστράτημά τους, ήταν δικαιολογημένη η αντίδραση του Νικολαΐδη στο μέγεθος που εκδηλώθηκε.

Είναι προφανές ότι όλα αυτά ήταν η κορυφή του παγόβουνου και τα επεισόδια στο Περιστέρι πρόσφεραν απλώς μια ηχηρή δικαιολογία για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Είχαν γίνει πολλά στα ενδότερα της AEK το τελευταίο διάστημα, που έπεισαν τον Νικολαΐδη ότι αν δεν δράσει γρήγορα, θα πιαστεί όμηρος μιας κατάστασης που ο ίδιος βοήθησε να γιγαντωθεί και να διεκδικεί μερίδιο στις αποφάσεις.

Θεαματική αντεπίθεση

Πάλι καλά πάντως που ο Ντέμης αποφάσισε να περάσει τόσο θεαματικά (και επικίνδυνα ίσως) στην αντεπίθεση, για να μην αφήσει την κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο. Αν έμενε κι αυτός στη λογική «αυτούς τους φιλάθλους έχουμε και δεν τους αλλάζουμε», ήταν θέμα χρόνου να γίνει όμηρος μιας κατάστασης που δεν θα άλλαζε τόσο εύκολα όσο νομίζουν ορισμένοι. Αυτά τα φαινόμενα τα πολεμάς από νωρίς. Αν τα αφήσεις να γιγαντωθούν, γίνονται σαν τη Λερναία Υδρα. Ενα κεφάλι κόβεις και δύο ξεπετάγονται.

Συνεπωνυμίες

Ούτε Παπαδόπουλοι να ήταν οι Δημητρακόπουλοι, οι οποίοι βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής ομάδας βόλεϊ στο Βελιγράδι. Εκτός από τον λίμπερο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Χρήστο Δημητρακόπουλο, υπάρχουν ο γιατρός της ομάδας, Κώστας Δημητρακόπουλος και ο μάνατζερ, Δημήτρης Δημητρακόπουλος. Δεν είχαν άδικο τα κορίτσια της υποδοχής του ξενοδοχείου όπου μένουν οι διεθνείς, οι οποίες νόμισαν ότι είχε γίνει λάθος στις κρατήσεις.

Ο… κλώνος

Να… κλωνοποιηθεί θα χρειαστεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ Θανάσης Μπελιγράτης, προκειμένου να παρακολουθήσει την εθνική ομάδα βόλεϊ στη Σερβία και τους αγώνες μπιτς βόλεϊ, στην ακτή της Καλλιθέας. Σήμερα θα βρεθεί στο Βελιγράδι και στη συνέχεια θα γυρίσει αυθημερόν πίσω για το «μπιτς». Χαρά στο κουράγιο του.

Χρειάζεται δίαιτα

Απαντήσεις μέσα στο γήπεδιο υποσχέθηκε ότι θα δώσει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, του οποίου το βάρος έχει φτάσει στα 170 κιλά. O νέος σέντερ των «ερυθρολεύκων» σκέφτεται ήδη το ντέρμπι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ύστερα από 40 ημέρες. Μήπως θα έπρεπε να σκέφτεται τη δίαιτά του και μόνο;

Και πρόκριση, κόουτς

«Δεν είμαι ο Μεσσίας για το γυναικείο μπάσκετ. Στόχος μου είναι να μεταφέρω τις εμπειρίες μου στα κορίτσια, να τους διδάξω τις γνώσεις και τίποτα περισσότερο», είπε ο προπονητής της εθνικής γυναικών, Χάρης Παπάζογλου, παραμονές της σημερινής έναρξης του 27ου Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας. Και μια πρόκριση στην πρώτη οκτάδα δεν θα μας κακόπεφτε, κόουτς…

Κορυφαίο τουρνουά

Το κορυφαίο τουρνουά «Ακρόπολις» των τελευταίων ετών, θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, από την ερχόμενη Δευτέρα. Θα μπορούσε δηλαδή και να ήταν κάλλιστα ένας όμιλος του Ευρωμπάσκετ, με τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Σερβίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας να τον απαρτίζουν.

Θα άξιζε τα λεφτά του

Το καλοκαίρι ο Τροντ Σόλιντ ζήτησε την απόκτηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν ήταν πανάκριβοι, αλλά ούτε και από τα… καλάθια. O Ιβιτσα Ντραγκουντίνοβιτς ήταν ένας από τους παίκτες που επιθυμούσε πολύ ο Νορβηγός τεχνικός. Και πίεζε για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» ο Σέρβος αμυντικός. Το γεγονός πως τον «φλέρταραν» η Μαρσέιγ και η Σεβίλλη, με τους Ισπανούς να κερδίζουν στο… νήμα τους Γάλλους στη μάχη της απόκτησής του, δείχνει κάτι: ότι ο Ντραγκουντίνοβιτς άξιζε τα λεφτά που θα δαπανούσαν οι Πειραιώτες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή