Βαρύς ο πέλεκυς σε Μόρις και Κώτσιο

Βαρύς ο πέλεκυς σε Μόρις και Κώτσιο

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H περίοδος των αυγουστιάτικων… εκπτώσεων έληξε και ο Παναθηναϊκός πλήρωσε και με το παραπάνω όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με πρωταγωνιστές παίκτες και οπαδούς του. Οι ποινές που του επέβαλε χθες ο αθλητικός δικαστής ήταν αρκετά αυστηρές, στα… πάνω όρια που προβλέπουν οι κανονισμοί. Ειδικά ο Νασίφ Μόρις και ο Ηλίας Κώτσιος θα θυμούνται για καιρό το πρόσφατο ντέρμπι του OAKA. H Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ επέβαλε στον Μόρις ποινή αποκλεισμού 6 αγωνιστικών για τη συμπεριφορά του μετά το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού (κλώτσησε τον Τζόρτζεβιτς και πέταξε τη φανέλα στο διαιτητή). O Ηλίας Κώτσιος τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές για το χτύπημα στον Γιάννη Οκκά.

Για την επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για μία αγωνιστική. Να σημειωθεί ότι στο σκεπτικό της απόφασης τονίστηκε: «Το μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής, Λ. Δημητρίου, είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να εφαρμοστούν οι διατάξεις περί υποτροπής και παράλληλα να διπλασιαστεί η ποινή και να απαγορευτεί η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων των δύο αγωνιστικών». Τόσο ο Μόρις, όσο και ο Κώτσιος δεν έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα της Πειθαρχικής Επιτροπής, όπου εκδικάστηκαν οι υποθέσεις τους. Τους δύο παίκτες εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Στράτος, ο οποίος στην περίπτωση του Μόρις προσπάθησε να επιβληθεί ποινή τεσσάρων αγωνιστικών. Για την ενέργειά του να πετάξει την φανέλα στο διαιτητή, ο Γιώργος Στράτος ισχυρίστηκε πως «δεν την πέταξε αλλά την παρέδωσε στον διαιτητή»! Ζήτησε να ισχύσει ό,τι και στην περίπτωση του Νικοπολίδη, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε πετάξει τα γάντια του στον επόπτη της αναμέτρησης Ξάνθης – Ολυμπιακού. Με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική. Οσον αφορά στην περίπτωση του Ηλία Κώτσιου, ζητήθηκε να του επιβληθεί τιμωρία μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη συμπεριφορά και επικίνδυνο παίξιμο. Οι ποινές είναι εφέσιμες, αλλά οι «πράσινοι» δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα τις εφεσιβάλουν. Συνήθως δεν το κάνουν.

– «Εγινε ένα σημαντικό βήμα. O Παναθηναϊκός είναι η μεγάλη ομάδα του Δήμου Αθηναίων και για τον λόγο αυτό έπρεπε να δοθεί λύση. Δουλέψαμε σκληρά το καλοκαίρι και ελπίζω να κερδίσουν οι πολίτες και οι δημότες από αυτή την προσπάθεια. H ιστορία του γηπέδου του Παναθηναϊκού ήταν μια πονεμένη ιστορία, όμως τώρα είμαι αισιόδοξη. Υπάρχει όραμα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Sportime 89,2, αναφορικά με το γήπεδο στον Βοτανικό. H δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε… πονεμένη ιστορία το γήπεδο του Παναθηναϊκού και φάνηκε αισιόδοξη ότι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο θα πετύχει γιατί «υπάρχει πάντα το όνειρο, το όραμα, αλλά και ο υψηλός και ποιοτικός στόχος. Κερδίζει ο δημότης, κερδίζει ο Παναθηναϊκός, κερδίζει η ανάπτυξη, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Δημιουργείται μια κατάσταση που έχουμε κερδισμένους ανθρώπους. Χρειάζεται πολλή δουλειά, μεγάλη προσπάθεια και προσοχή στις λεπτομέρειες, αλλά το κέρδος είναι εκεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή