H μεγάλη ώρα των γυναικών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την παρακαταθήκη της δέκατης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2001, την ένατη στη διοργάνωση του 2003 και την έβδομη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών, θα επιδιώξει να γράψει με λαμπρότερα γράμματα τη σύγχρονη ιστορία της, με τη συμμετοχή της στην τελική φάση του 27ου Ευρωμπάσκετ που αρχίζει σήμερα στις πόλεις της Προύσας και της Σμύρνης.

Από την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Προύσα, αρχίζει η προσπάθεια της ελληνικής ομάδας, η οποία θέλει να παίξει καλό μπάσκετ στον όμιλό της, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι (18.15) με τη Γερμανία και με… κρυφό «όνειρο» την πρόκρισή της στην πρώτη οκτάδα.

«Εφ’ όσον στο τέλος κάθε αγώνα έχουμε παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα και έχουμε αποδώσει όσο γίνεται πιο σωστά τα συστήματα που κάναμε στις προπονήσεις από τις αρχές Ιουλίου, τότε ο στόχος μας θα έχει επιτευχθεί. Και είναι λογικό, από τη στιγμή που θα παίζουμε καλά, να έρθουν και τα αποτελέσματα, εκμεταλλευόμενοι κάθε αδυναμία του αντιπάλου μας», λέει ο προπονητής της εθνικής Γυναικών, Χάρης Παπάζογλου, που προτιμά να «κρατάει μικρό καλάθι» για τις επιδιώξεις της ελληνικής ομάδας. O Χάρης Παπάζογλου και ο Γιάννης Παραγιός έχουν παρακολουθήσει από βιντεοκασέτες τη γερμανική ομάδα, που έχει κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη του παιχνιδιού της.

«Γνωρίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που στηρίζεται αρκετά στη δύναμη, αλλά, εάν τα πλάνα που έχουμε ετοιμάσει στην προπόνηση «βγουν» σωστά και την ημέρα του αγώνα, τότε θα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα για τη νίκη», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός που θα βιώσει για πρώτη φορά στην καριέρα του, την εμπειρία της καθοδήγησης γυναικείας ομάδας σε τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: «Στόχος μου είναι να μεταφέρω τις εμπειρίες μου στα κορίτσια, να τους διδάξω τις γνώσεις και τίποτα περισσότερο. Από εκεί και πέρα, είναι μία σειρά από κρίκους σε μία αλυσίδα, που ακούει στο όνομα γυναικείο μπάσκετ, οι οποίοι θα πρέπει να δεθούν σωστά, ώστε σε βάθος χρόνου να βρεθεί φως στο τούνελ».

Η εθνική Γερμανίας ήταν απούσα στα δύο προηγούμενα Ευρωμπάσκετ Γυναικών και επιστρέφει στο προσκήνιο για να προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία του ’97, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον «μικρό» τελικό της Βουδαπέστης.

Ο Γερμανός τεχνικός Ολαφ Στολτς διαθέτει έμπειρη ομάδα που έχει σταρ τη Λίντα Φρέιλιχ (η θηλυκή έκδοση του Ντιρκ Νοβίτσκι), η οποία μαζί με την 35χρονη Μαρλίς Ασκαμπ (1.91) δημιουργούν ένα πολύ δυνατό δίδυμο κάτω από τα καλάθια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή