Οδηγός η Γάνδη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Να επαναλάβει την επιτυχία της Γάνδης του 1987, όταν η τότε αντιπροσωπευτική μας ομάδα είχε κατακτήσει το χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο, φιλοδοξεί η σημερινή εθνική βόλεϊ των ανδρών, η οποία σήμερα αρχίζει την προσπάθειά της στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μετέχει στον B΄ όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο στάδιο «Αρίνα», κοντά στις όχθες του ποταμού Σάβα, στο Βελιγράδι. Πρώτος αντίπαλος των διεθνών μας είναι η Ολλανδία (16:30 ώρα Ελλάδος ET-1). Οι «οράνιε» μπορεί να μην έχουν τη δυναμικότητα του δικού μας αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θέλουν, όμως, ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά. Τα παιδιά του Κώστα Χαριτωνίδη φιλοδοξούν να ξεκινήσουν «με το δεξί».

«Είναι μια διοργάνωση ίσως από τις δυσκολότερες, καθώς παίρνουν μέρος οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι, όπως κάποιες φορές συμβαίνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρώτος στόχος είναι να μπούμε στην εξάδα για να αποφύγουμε τη διαδικασία των προκριματικών την επόμενη χρονιά. Οι ομάδες του ομίλου μας είναι ισοδύναμες και θα προκριθεί εκείνος που θα παίξει καλύτερα τις ημέρες των αγώνων», υπογράμμισε ο Μάριος Γκιούρδας.

Ο αρχηγός της εθνικής πιστεύει ότι ένα μεγάλο μέρος της επίτευξης των στόχων των διεθνών μας θα κριθεί από τη σημερινή αναμέτρηση: «H Ολλανδία δεν έχει τη δυναμική των προηγουμένων ετών, αλλά εξακολουθεί να είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Οι παίκτες της προσπαθούν πάντα για τη νίκη, είναι μαχητές και πρέπει ανά πάσα στιγμή να τους πιέζεις. Σε θέμα αξίας παικτών υπερτερούμε. Πρέπει, όμως, να προσέξουμε γιατί διαφορετικά μπορούμε να χάσουμε πολύ εύκολα».

Στη μεγάλη σημασία που έχει το σημερινό παιχνίδι αναφέρθηκε και ο Αντρέι Κράβαρικ. O 34χρονος παίκτης ξεπέρασε την αλλεργία, η οποία είχε προέλθει από τσίμπημα σφήκας, και νιώθει έτοιμος να προσθέσει μια ακόμα διάκριση στην καριέρα του: «Σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα έχουμε την ευκαιρία για να μπούμε στην τετράδα αλλά πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στο πρώτο παιχνίδι. Θέλει προσοχή και προσπάθεια για να κερδίσουμε και να βρούμε ρυθμό, ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί σε ολόκληρο το τουρνουά Ενα πράγμα είναι σίγουρο ότι μπορούμε να κάνουμε πέντε νίκες αλλά και πέντε ήττες. Ολα εξαρτώνται από εμάς. Πόσο καλά θα παίξουμε και πόση θέληση έχουμε για να προκριθούμε. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με την Ολλανδία είμαστε καλύτεροι και δεν πρέπει να φοβηθούμε αυτήν την ομάδα».

Ο προπονητής της Ολλανδίας, Χάρι Μπρόκινγκ, θα χρησιμοποιήσει ως λίμπερο τον Μεν και στη θέση του πασαδόρου τον Τάρελ αντί του Φρέντερικ. O προπονητής της Σερβίας Μαυροβουνίου, Λιούμπομιρ Τράβιτσα, στη θέση του Μάρκοβιτς πήρε τον 20χρονο, Ντράγκαν Στάνκοβιτς, ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, θεωρείται ανερχόμενο αστέρι.

Οι άλλοι σημερινοί αγώνες του ομίλου: Γαλλία – Τσεχία, Σερβία / Μαυροβούνιο – Ισπανία.

Οι αγώνες του A΄ ομίλου θα γίνουν στη Ρώμη και θα αρχίσουν αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή