Πισω απο τις Καμερες

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μακρύς ο δρόμος

Ερώτημα που έχει λογική και βάση, στο μέτρο της αναλογίας: όταν ο Ολυμπιακός επέλεξε να έχει γήπεδο 33.500 θέσεων και ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει το δικό του ανάμεσα στις 35.000 με 40.000 θέσεις, με ποιο σκεπτικό ο Ντέμης Νικολαΐδης βρίσκει μικρό το γήπεδο των 36.000 θέσεων που είχε δεσμευθεί ότι θα κατασκευάσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη N. Φιλαδέλφεια; Εχει μήπως η AEK μεγαλύτερο πυρήνα οπαδών απ’ ό,τι ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και θέλει να ξεσπιτωθεί για να φτιάξει αλλού γήπεδο 50.000 θέσεων; Αν η απάντηση δίνεται με το επιχείρημα ότι ο Ολυμπιακός γεμίζει το Καραϊσκάκη και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού γέμισαν «για πλάκα» τρεις φορές Αύγουστο μήνα το τεράστιο Ολυμπιακό Στάδιο, ας θυμηθούμε την παροιμία «καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω»! Είναι πολύ κοντινές οι εποχές που σε μια ολόκληρη αγωνιστική κόβονταν σε όλα τα γήπεδα A΄ Εθνικής τόσα εισιτήρια όσα έκοβε μόνη της σε ένα παιχνίδι μια μικρομεσαία αγγλική ομάδα, άρα ας μην είμαστε τόσο αισιόδοξοι, επειδή ο κόσμος έδειξε να ανταποκρίνεται στο καινούργιο. Χρειάζεται ακόμα πολύς δρόμος για να πειστούμε ότι ο κόσμος γύρισε.

Η ομορφιά στις εκπλήξεις

Ο Αρης ετοιμάζεται να παίξει με τη Ρόμα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και προχθές αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδος από τον Πανθρακικό, ομάδα που μόλις εφέτος επέστρεψε (μετά πάρα πολλά χρόνια στις μικρές κατηγορίες) στην Γ΄ Εθνική. O Αρης κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, λόγω της συμμετοχής του στον τελικό της διοργάνωσης και τώρα μένει εκτός από το πρώτο παιχνίδι, με θύτη μια ομάδα σχεδόν… ερασιτεχνική. Είναι ωραίο το ποδόσφαιρο, τόσο ωραίο που δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει αν αυτός ο Αρης που αποκλείστηκε από τον Πανθρακικό πετάξει έξω από το ΟΥΕΦΑ κοτζάμ Ρόμα!

Φυσάει και το… γιαούρτι

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι τελείωσε την περίοδο χωρίς να δεχθεί κόκκινη κάρτα. Με το… καλημέρα της φετινής, δέχθηκε ήδη δύο. Πέρυσι, έκλεισε τη χρονιά με τρεις αγωνιστικές τιμωρία της έδρας του και ήδη ξεκίνησε με μία τη φετινή χρονιά. Καθόλου καλά σημάδια δεν είναι αυτά, γι’ αυτό δεν είναι έκπληξη που οι «πράσινοι» επέλεξαν να μη ζητήσουν εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ιωνικό. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στη Νεάπολη χωρίς οπαδούς του. Πριν από δύο χρόνια δεν του έδωσε εισιτήρια ο Ιωνικός, πέρυσι δεν είχε ζητήσει ο ίδιος. Οποιος καεί απ’ το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι…

Πού πάνε τα χρήματα

Χρήματα δεν έχει ο ελληνικός αθλητισμός για να επιχορηγηθούν όπως πρέπει, ώστε ν’ αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι ομοσπονδίες των γνωστών, καταξιωμένων και διαδεδομένων αθλημάτων, έχει, όμως, για την ομοσπονδία του… ράγκμπι. Θα μας πείτε, γιατί να μην αναπτυχθεί και στην Ελλάδα αυτό το άθλημα. Αντίρρηση δεν έχουμε. Αλλά μήπως η προσπάθεια αυτή γίνεται σε ακατάλληλη εποχή; Οποιος θέλει να παίζει ράγκμπι (το οποίο, σημειωτέον, δεν περιλαμβάνεται στο ολυμπιακό πρόγραμμα), ας παίζει. Αλλά όχι εις βάρος των άλλων Ελλήνων. Διότι η επιχορήγηση της ομοσπονδίας, της σχολής προπονητών και άλλα γίνονται από τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ο τραυματισμός

Γιατί έλυσε ο Πανιώνιος το συμβόλαιό του με τον Γιώργο Γιαννουζάκο, ένα μήνα μετά την υπογραφή του; Τα πράγματα είναι απλά. O παίκτης έχει ένα παλαιότερο τραυματισμό που ακόμα τον ταλαιπωρεί και πριν να συμφωνήσει με τους «κυανέρυθρους», είχε δοκιμασθεί από ιταλική ομάδα, η οποία, επίσης, τον είχε «κόψει». O Γιαννουζάκος δεν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά το πρόβλημα του τραυματισμού φάνηκε στις πρώτες προπονήσεις και από χθες αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Ταπούτο.

Προσέχουν για να έχουν

Η ασθένεια των πουλερικών έχει περάσει τα σύνορα του Καζακστάν. Οπότε, για να έχει το κεφάλι της ήσυχο η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να ταξιδέψουν στο Αλμάτι δύο Ελληνες μάγειρες. Στις αποσκευές της αποστολής της Εθνικής θα υπάρχουν κιβώτια με κατεψυγμένα κοτόπουλα, πολλά μακαρόνια, σαλάτες και ατελείωτα μπουκάλια νερό.

 

«Ακούει» κανείς;

«Μία από τα ίδια» είπε προσφάτως ο πρόεδρος της KAE AEK, Γιάννης Φιλίππου σε ραδιοφωνικό σταθμό. Οτι, δηλαδή, έχει σιχαθεί τον επαγγελματικό αθλητισμό και το μπάσκετ, ότι πουλάει την ομάδα έστω και για ένα ευρώ, εφ’ όσον βρεθεί αγοραστής, ότι δεν τον ενδιαφέρει καν το αν η AEK θα μετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα και ότι μπορεί να έχει την «Ενωση» μόνο για φιλικά παιχνίδια. Ας φύγει, λοιπόν, ο κ. Φιλίππου για να ησυχάσουν ο ίδιος και η AEK. Και να το κάνει, χωρίς να επαναλαμβάνει τις ίδιες δηλώσεις απέχθειάς του, γιατί είναι σαν να μην τον «ακούει» κανείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή