ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ

Εξι μετάλλια οι Ελληνες

Διαπρέπουν ξανά οι Ελληνες βετεράνοι αθλητές του στίβου. Εξι μετάλλια έχουν κατακτήσει ώς τώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Σαν Σεμπάστιαν (Ισπανία). Πρωταγωνιστής, ως συνήθως, είναι ο Βασίλης Μαγγανάς (κατηγορία ηλικίας 50 – 54 ετών). Νίκησε στη σφυροβολία με 56,95 μ. (όργανο βάρους 6 κ.) και στο βαρύ όργανο (11,3 κ.) με 21,54. Σε αυτό ο δεύτερος, ο Νοτιοαφρικανός Κοέν, έριξε 17,92 μ. Στη σφαιροβολία, κουρασμένος από τους αλλεπάλληλους αγώνες, κατετάγη 2ος με 15,03 μ. (6 κ.), έναντι 15,58 του Αμερικανού Νεσπόλι. Τρίτος ήταν ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του 1980, στη δισκοβολία, ο Ρώσος Βίκτορ Ρασούπκιν, με 14,17 μ. Νέα δύναμη στους Ελληνες βετεράνους είναι ο Ιμπραήμ Φαναρτζής (35-39). Πρώτευσε στη σφαιροβολία (7,26 κ.) με 15,57, ενώ αναδείχθηκε 2ος στον ακοντισμό με 60,27. Νίκησε ο Πολωνός Κρουκόφσκι με 64,27. Τέλος, η Ελένη Γκούζια (60-64) πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο έπταθλο με 3.871 βαθμούς. Την ξεπέρασαν οι Αυστριακές M. Μάιερ (5.740) και Βλαντίκα (4.083).

Γ. ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ, Γ. ΕΛΛΗΝΑΚΗ

Αλλάζουν σήμερα ζωή

Αφού πήραν ο μεν ένας το χάλκινο μετάλλιο με την εθνική ομάδα των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η δε άλλη το χρυσό στην παγκόσμια λίγκα, σήμερα ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. O αρχηγός της εθνικής ομάδας ανδρών Γιώργος Αφρουδάκης και η τερματοφύλακας των γυναικών Γεωργία Ελληνάκη από σήμερα δεν θα είναι «ελεύθεροι». O Αφρουδάκης θα ενωθεί με τα «ιερά δεσμά» του γάμου με τη Μάρα Ζούπα (κόρη του παλαιού διεθνούς μπασκετμπολίστα και πρώην πρόεδρου του NO Βουλιαγμένης, γιατρού, Χρήστου Ζούπα). H Ελληνάκη θα παντρευτεί τον παλαιό πολίστα της Γλυφάδας, Νίκο Κανελλόπουλο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Διεκδικούν μετάλλιο

Μετάλλιο θα διεκδικήσουν σήμερα στους μεγάλους τελικούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος κωπηλασίας, που γίνεται στην Ιαπωνία, ο B. Πολύμερος (σκιφ ελαφρών βαρών) και οι N. Παγούνης – I. Χρήστου (δίκωπος). Για θέση από την 7η ώς την 12η θα αγωνισθεί το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών (M. Σακελλαρίδου – Αλ. Τσιάβου), που χθες στον ημιτελικό τερμάτισε 4ο. O B. Εξαρχος στο σκιφ για αθλητές με αναπηρίες κατετάγη 6ος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή